Acord fa balanç dels dos primers anys de legislatura

0
thumb rdp acord

Els tres regidors d’Acord independentista per la Garriga, Jordi-Eduard Perales, Neus Marrodan i Albert Benzekry, que formen part de l’equip de govern de l’Ajuntament de la Garriga juntament  amb els altres set regidors de CiU, han realitzat avui una roda de premsa a la Sala de Plens del Consistori garriguenc per fer una valoració dels dos primers anys de legislatura.

El primer a parlar ha estat Jordi-Eduard Perales, el qual ha fet una valoració positiva de la participació d’Acord en el govern de l’Ajuntament -en el qual se senten “molt còmodes”- i de la feina feta, malgrat haver de treballar en un context complicat marcat per una taxa d’atur elevada i per una complicada situació econòmica global agreujada per “l’incompliment de l’Estat espanyol amb els seus compromisos”. En aquest sentit, Perales ha afirmat que l’Ajuntament “pot encarar millor la crisi que no pas altres ajuntaments” i ha destacat els bons resultats dels plans d’ocupació impulsats pel Consistori, que han donat feina a 25 persones durant el 2013.

Seguidament ha pres la paraula Albert Benzekry, regidor de Cultura, Patrimoni i Identitat, per fer, també, un balanç positiu de la feina feta a la seva àrea, tot destacant la voluntat de l’Ajuntament de “donar cobertura” a la gran activitat sociocultural de què gaudeix la Garriga, les mesures adoptades per posar en valor el Teatre el Patronat i fer-lo més atractiu, i la feina feta per recuperar la cultura popular, com el ball de cintes.

Benzekry ha afirmat que “cultura i patrimoni són un sol concepte que dóna identitat a la Garriga” i que projectes endegats com el de la Garriga Rural pretenen posar en valor un patrimoni garriguenc que sovint queda eclipsat pel gran patrimoni modernista existent, malgrat destacar que cal “fer-ne bandera”.

De cara al futur, el regidor ha explicat que cal seguir la línia iniciada, ja que la cultura “és una cursa de fons”, i ha anunciat que  s’externalitzarà el servei del Centre de Visitants, que s’actualitzarà el web del Centre de Documentació Històrica de la Garriga coincidint amb l’estrena de la nova web de l’Ajuntament la propera tardor i que, un cop endegat el procés per fer de la Torre del Fanal un espai per a les entitats, “cal començar el procés de pensar can Luna com un centre cultural associatiu de la Garriga”.

Seguidament ha arribat el torn de Neus Marrodan, regidora d’Urbanisme, Medi Ambient i Habitatge, la qual ha destacat positivament haver aconseguit “transversalitat, treballar en equip i apropar la ciutadania a l’àrea de Territori” tot agilitzant la gestió i els tràmits.

Segons Marrodan, els dos primers anys de legislatura han servit per “fer neteja i organitzar l’equip de treball”,  una feina que ha de permetre, a partir d’ara, “pensar com volem la Garriga del futur”.

Pel que fa a Medi Ambient, la regidora ha explicat que s’ha dotat l’àrea de noves tecnologies i eines de treball per fer un seguiment adequat de la tasca de les empreses concessionàries que depenen de l’àrea i que es treballa per posar en valor l’entorn natural de la Garriga per lligar-lo amb la seva realitat diària. Alhora, també ha dit que s’han iniciat les feines per a la recuperació de la llera del riu Congost per obrir-lo a la Garriga i que cal començar a “pensar la Garriga de forma global des de l’àrea de Territori”.

Jordi-Eduard Perales ha pres de nou la paraula per destacar els bons resultats obtinguts pel que fa a la gestió interna municipal, propiciats per la “creació d’un equip de gerència col·legiada que coordina transversalment els projectes municipals” i per l’aposta per l’administració electrònica.

Ha anunciat que de cara al futur s’ha de fer “un esforç de trobada amb la ciutadania” i que, a tal efecte, Acord organitzarà trobades de diferents formats per pensar estratègicament com volem la Garriga del futur”.

Article anteriorCàritas rep els aliments del Projecte Mexcla’t
Article següentTornen les Jornades Modernistes de la Garriga
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.