La Garriga serà novament el centre de l’independentisme vallesà aquest dissabte

0
Cadena jul_2013
D'esquerra a dreta: Francesc Colomé, Meritxell Budó i Joan Guarch

Aquest migdia, la Sala de plens de l’Ajuntament de la Garriga ha acollit la presentació oficial de la Diada per la Independència del Vallès Oriental que tindrà lloc al poble el proper dissabte dia 20. Durant aquesta nova jornada de reivindicació nacional i democràtica, l’accent es posarà en l’exigència del dret a decidir català, plantant cara frontalment a la negativa del govern espanyol de permetre la celebració d’una consulta per tal que els ciutadans de Catalunya decideixin el seu futur.

Així de clar ho ha volgut deixar el batlle de les Franqueses del Vallès, Francesc Colomé, en la seva intervenció com a membre del consell directiu de l’Associació de Municipis per la Independència del Vallès Oriental. Colomé ha anunciat també que, per primera vegada, un membre del Govern, concretament un conseller, assistirà a la jornada, alhora que es congratulava de que “és també la primera vegada que l’AMI i l’ANC fan un acte conjunt a nivell comarcal”.

Aquestes, emperò, no són les úniques novetats destacades d’una jornada que des de l’organització es preveu multitudinària, doncs també està prevista la presència i el suport de personatges destacats del món de la cultura (tot i que no se n’han donat a conèixer els noms) i del vicepresident de l’Assemblea Nacional Catalana, Jaume Marfany, entre d’altres.

Per tot plegat, segons ha assegurat el portaveu de l’ANC comarcal Joan Guarch, s’espera superar l’èxit de la caravana de vehicles de l’any passat, que ja va desbordar les millors expectatives amb més d’un miler d’assistents. Ja hi ha prop de 300 inscrits a la cadena humana i tot fa pensar que aquesta xifra creixerà moltíssim arribada l’hora.

L’alcaldessa de la Garriga i representant de l’AMI del Vallès Oriental, Meritxell Budó, ha agraït a l’organització el fet de pensar en la Garriga per acollir aquesta jornada festiva i reivindicativa, i ha reafirmat la ferma postura del poble davant d’un Estat espanyol “contrari a la democràcia” que fa l’impossible per evitar el dret a decidir català, si bé ha volgut insistir en la necessitat que aquesta sigui una festa “pacífica i respectuosa”.

L’acte de dissabte comptarà amb un programa replet d’activitats, que desgranem a continuació:

16:00 h – Surten tres caravanes de cotxes en rua cap a la Garriga procedents de Castellcir, Mollet i Sant Celoni.

16:45 h – Es comença a construir el cercle de Cadena Humana al voltant de l’Església i l’Ajuntament.

17:14 h – Repic de campanes i inici de la cadena. Hi participaran geganters de diferents poblacions com Sant Celoni, Vallgorguina, la Garriga…

18:30 – 20:00 h – Diverses activitats:

  • Espectacle infantil amb Tramvia Blanc i el Mag Edgard.
  • Recollida de signatures del Dret de Petició: Signa un vot per la independència.
  • Construcció d’una estelada amb donacions d’aliments per al Rebost de Càritas.
  • Tallers: Fes-te el teu escut i la teva espasa de Sant Jordi; Estelada dels desitjos: Com vols que sigui Catalunya?

20:00 h – Acte polític:

  • Intervencions de representants de les dues entitats organitzadores: AMI i ANC.
  • Presentació del Manifest pel Dret a Decidir i l’Estat propi de la comarca amb presència de diverses personalitats i entitats de la comarca signants del manifest.
  • Salutació del Govern de la Generalitat.
  • Concert del Poble que Canta.

21:00 h – Botifarrada amenitzada amb balls del món a càrrec de Passaltpas.

22:00 h – Concert i ball amb Malva de Runa, Rasca i Eurybia.

 cartell Diada La Garriga

Article anteriorLa Diada per la Independència del Vallès Oriental es presenta a la Garriga
Article següentLlanos de Luna exigeix a l’Ajuntament penjar la bandera espanyola al balcó
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.