Ajornada l’assembla de La Bordalla i La Garriga Societat Civil prevista pel 14 de juliol

0
Proces Constituent_LG

El proper diumenge dia 14 de juliol estava prevista una assemblea per tal d’elegir les persones disposades a representar la Garriga en el Procés Constituent, però la coincidència en el temps amb la Jornada de Diàleg convocada pel seu grup promotor ha aconsellat ajornar l’assemblea local.

Així, des de La Garriga Societat Civil i l’assemblea de joves de la Garriga La Bordalla, donen per desconvocada la primera assemblea de la Garriga fins a nou avís, segurament de cara a setembre, per evitar les vacances d’estiu i facilitar la màxima assistència possible.

La convocatòria del grup promotor del Procés Constituent, per la seva banda, la transcrivim a continuació per si algú hi està interessat:

Jornada de Diàlegs múltiples sobre els 10 punts del Manifest del Procés Constituent

14 de juliol, Col·legi La Salle Bonanova (Psg de la Bonanova, 8-Barcelona), de 10h a 18h

Benvolguts i benvolgudes participants del Procés Constituent,

Les persones i col·lectius que ja estem implicats en el desenvolupament del Procés Constituent ens reunirem per dialogar tots aquells temes que volem aprofundir a partir de cada punt temàtic que recull el Manifest del Procés Constituent.

L’objectiu de la trobada és fer una experiència de diàlegs múltiples a partir dels temes que proposin els mateixos assistents a la jornada, que decidiran el programa-agenda de diàlegs repartits en agrupacions inicials de 100 persones al voltant de cada punt del Manifest.

Ens agradaria que la trobada fos el màxim de participativa possible i que assagéssim un mètode per compartir opinions i visions diverses que pot servir-nos per:

– Dinamitzar els grups i les assemblees de cada localitat;

– Conèixer les opinions, valors, propostes…al voltant dels punts del Manifest que tenen altres membres i assemblees del Procés Constituent;

– Aprendre un mètode de diàleg que no es forci a arribar a cap conclusió, acord o decisió tancada, sinó que d’entrada comporti escoltar i parlar amb llibertat sabent que no hi ha cap expressió que esgoti la diversitat i la complexitat del món;

La proposta de diàlegs funciona amb unes normes mínimes que ens presentaran abans de començar, però heu de saber que es pretén que tothom participi amb plena autoritat, corresponsabilitat i llibertat en els diàlegs. Les normes per al bon funcionament suposen: que el diàleg és obert i per la “llei dels dos peus” tots els participants poden anar on més els interessi i participar l’estona que vulguin en aquell diàleg; es convida a escoltar i a aportar més que no a avaluar; es convida a intercanviar visions i opinions, més que no a confrontar ni a convèncer; es convida a proposar temes i a explorar quins desperten més debat, més expectatives, més necessitat d’aprofundir-los…

En les agrupacions inicials al voltant de cada punt del Manifest, els participants proposaran els temes de diàleg amb l’ajut d’uns facilitadors/es. Hi ha la possibilitat de crear 50 diàlegs simultanis (5 diàlegs per 10 punts temàtics dels Manifest) i durant 5 hores (de 12 a 17h, sense interrupció). Per tant, al llarg de la jornada poden arribar a fer-se 250 diàlegs. Les persones que proposin un tema, poden iniciar el diàleg en el subespai assignat, però hi participen com un membre més. Hauran de prendre nota de les idees, qüestions, propostes o suggeriments més significatius que surtin i, un cop acabat el diàleg, penjaran el full de resum al mural de cada punt del Manifest perquè es pugui llegir durant la jornada. Al plenari final, els participants podran compartir com ha anat l’experiència i es farà un comiat. La comissió de continguts recollirà les aportacions de tots els diàlegs per compartir-los per correu intern del Procés Constituent, i si s’escau, per fer-ne documents de treball perquè es puguin comentar i aprofundir en les assemblees locals si interessa.

Per inscriure’s a la trobada, cal emplenar el formulari d’inscripció entrant en aquest enllaç (www.procesconstituent.cat/dialegs1407) fins el DIMECRES 10 de juliol. Cal indicar només un dels 10 punts per on començareu l’activitat. Si el tema que us interessa no el podeu marcar, no us preocupeu, perquè després d’iniciar l’activitat pel punt que heu marcat podreu participar dels diàlegs de l’àmbit que vulgueu. Us recordem que cada assemblea local i les persones que a títol individual formeu el grup promotor, sou ara les convocants a la reunió de diumenge 14 de juliol, per tant, reenvieu aquesta convocatòria amb l’enllaç del formulari als participants de les assemblees del Procés Constituent, tot esperant que la inscripció pugui ser el més variada i repartida possible.

L’escola de La Salle Bonanova ens obre alguns espais, sales i aules amb cadires, tant per al plenari com per a alguns diàlegs. D’altres diàlegs, però, hauran de fer-se a l’aire lliure. Hi haurà algunes cadires plegables distribuïdes per l’espai obert.

Als patis de l’escola hi haurà serveis disponibles i fonts d’aigua. Cadascú podrà descansar o parar per dinar quan ho cregui convenient. Per dinar, hi haurà una zona de descans amb cadires prop de fonts i serveis, però es pot utilitzar tot l’espai obert del pati i jardins que ens ofereixen, mentre no es molesti els grups que continuïn en diàleg. Cal tenir en compte que és diumenge i que hi ha pocs locals de bar o restaurants oberts prop de l’escola; i també que l’organització del Procés no pot proveir menjar ni beguda per a tothom. Per això, cal que cadascú porti:

– Esmorzar, dinar i beguda per a tota la jornada;

– Gorra, barret, paraigües, ventall… i protecció solar;

– Cadira plegable lleugera o tamboret de càmping, si vol emportar-se’l amunt i avall en el circuit pels diàlegs que li interessin;

– Material per escriure.

L’horari de la jornada del 14 de juliol és el següent:

10h–11h:  Acollida, inscripcions i reconeixement de l’espai.

11–11.20h: Plenari de benvinguda al saló d’actes (Teresa Forcades i Arcadi Oliveres). Presentació de la dinàmica i les normes mínimes per als diàlegs.

11.30h-12.00h:  Reunió a l’espai assignat per a cada punt del Manifest. Cada participant s’adreça al lloc on s’ha inscrit per proposar temes per als diàlegs i fer el programa-agenda de la jornada. Hi haurà un mural amb el programa: temes, hora i sala/espai assignats, persona que el proposa i persona que farà el resum. Al mural s’hi aniran penjant els resums de cada hora perquè es puguin llegir.

12.h-17.00h: Diàlegs simultanis de tots els punts del Manifest. Es crearan 50 diàlegs simultanis en 5 franges horàries d’una hora cadascuna. Cada participant escull els diàlegs als quals vol participar i s’organitza el seu temps de descans i de dinar. Es poden proposar nous temes mentre hi hagi espais i hores buides als programes penjats en els murals.

17.00h-18h: Plenari final i comiat al saló d’actes.

Donat que és una jornada intensa perquè volem fer l’experiència dels diàlegs múltiples, us volem dir que començarem amb puntualitat, malgrat que som conscients que hi ha persones que veniu de lluny. Tenim present que les properes trobades del grup promotor o possibles trobades temàtiques que s’organitzin en un futur han de poder fer-se fora de Barcelona.

Esperem veure’ns els màxims possibles!

Fins diumenge,

Neus Forcano, Núria Jàvega, Helena Martí – Equip Procés Constituent

*Fotografia de La Garriga Societat Civil durant la presentació del Procés Constituent a la Garriga el passat 8 de juny.

Article anteriorArtristras i Crispetes per salvar l’Alhambra
Article següentLa Diada per la Independència del Vallès Oriental es presenta a la Garriga
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.