La Garriga: casa de colònies de l’independentisme

0
Ciutadans LG_logo

El passat 6 de juliol Guillem Martínez publicava un article al diari El País en el qual escrivia que Catalunya era des del passat 11 de setembre una enorme casa de colònies on es realitzen tot tipus de “tallers” com estelades amb espelmes, amb persones, o concerts com el del Camp Nou enfocats a la separació de la resta d’Espanya i, en conseqüència, de la Unió Europea.

El nostre municipi, en l’afany que mostra la nostra alcaldessa així com la resta del seu equip de govern i recolzats en la causa sense cap inconvenient per Solidaritat i ICV-EUIA s’han entestat a que siguem la millor de les cases de colònies independentistes de Catalunya. Per això porten treballant des de setembre passat per reunir totes les “certificacions ISO” de poble separatista. Com que es creuen que el poble és seu es veuen en el dubtós dret de ficar-nos a tots i a totes en el mateix sac sota etiquetes de diversos noms. Això sí, que els noms continguin majúscules, que les majúscules donen pedigrí.

Així és com s’ha convertit al nostre poble en municipi per la independència (és a dir pertanyent a l’AMI, associació a la qual els ajuntaments adscrits han de pagar tribut però que en el cas del nostre poble i per més que ho pregunto, se m’ha contestat que no hem pagat res a l’associació dirigida per l’ex-diputat amb menys activitat legislativa que es recorda al Parlament: Vila d’Abadal). S’ha posat perquè ens ho demanava l’omnipresent Assemblea Nacional de Catalunya (sí, la mateixa que la seva presidenta -Carme Forcadell- va repartint carnets de bons i mals catalans quan va dir recentment que el poble de Catalunya no són la gent del PP, ni de Ciutadans ni qualsevol altre que no juri fidelitat eterna a l’independentisme; la mateixa Assemblea que es va veure immersa en un galimaties ple d’impugnacions per triar la renovació dels seus càrrecs) l’estelada més gran de l’univers conegut a la façana de l’Ajuntament, la casa de tots, encara que aquest govern creu que és la casa dels seus. Aquest equip de govern (recolzat per Solidaritat i per ICV-EUIA) també declarà a la Garriga Territori Català Lliure, cosa que queda molt bonica per a ells com tot el que se sol fer quan s’està de colònies. Perquè ho entenguin: al capdavall ens declarem insubmisos de les lleis espanyoles però mentre arriba el dia de gràcia en què Catalunya sigui independent acatarem les lleis espanyoles (caldria puntualitzar les que vulguin ells és clar com és palpable i manifest). Però què dimonis s’ha cregut aquest govern per dir que els poc més de 15.000 habitants no volem acatar la Constitució i el marc jurídic que es deriva d’ella? Una vegada més utilitzen i s’apropien del nom de la Garriga a favor de la seva causa aplicant un fals principi d’unanimitat.

L’últim ha estat declarar la Garriga poble insubmís fiscal amb l’Estat. Així doncs estudien la manera de liquidar els impostos a l’agència tributària catalana per no pagar-los on toca: a l’espanyola. Un joc més mancat de la serietat que se li demana a una institució que és part de l’Estat a la Garriga i que ha de defensar els interessos del comú dels garriguencs.

Sumades a totes aquestes activitats hem tingut des de setembre de 2012 diversos actes lúdicfestius en la línia de la casa de colònies que el nostre Ajuntament tan bé promociona: botifarrades independentistes, paelles independentistes, i com no la mostra més palpable d’apropiació indeguda del nom de nostre municipi: la instal·lació de plaques a l’entrada al poble de “Municipi per la independència” i la col·locació en sòl públic i pagat amb diners públics, d’un pal el preu del qual gira al voltant dels 300-400 €. D’aquest pal penja una bandera que representa els que estan per la ruptura, per aixecar fronteres i per l’enfrontament amb la resta d’Espanya, però no la bandera que ens representa a tots els catalans siguem de la ideologia que siguem, la qual ens uneix per la convivència i el diàleg: la Senyera. Això nostre equip de govern ho disfressa de mandat de la societat civil (la famosa ANC) però el dia de la “inauguració” de la bandera i veient la foto que es va fer, observem que en lloc de societat civil ben s’hauria de dir servil: la major part de l’equip de govern posava somrient. L’última festa  que  s’acosta i de la qual no dubto nostre Ajuntament es farà ressò ja que és part interessada, és la celebració de la diada independentista el proper 20 de juliol. Bé, aquest dia, els que estan per la separació de la resta d’Espanya i reitero, en conseqüència de la Unió Europea, tenen previst fer una cadena humana (l’activitat de moda al casal sobiranista) i diversos actes una vegada més en què usurparan el nom de la Garriga per fer-lo seu. Parlaran que han fet en nom de tot un municipi, ens faran creure que tots pensem iguals, intentaran ignorar i silenciar les discrepàncies.

No poso en dubte que estem en democràcia i el dret d’expressió bé que ho recull la nostra Constitució. Poso en dubte que l’Ajuntament es deixi governar per un govern a l’ombra dirigit per les dues associacions que mouen els fils de la política separatista de la senyora Budó i el seu equip: l’AMI i l’ANC. En conseqüència, aquest és el govern municipal que tenim: un govern dedicat a promoure la fractura social que al Parlament ja promouen CiU i ERC i, com al Parlament, més preocupat per portar al ple l’enèsima moció sobiranista que per arreglar les coses que li competeixen. Un govern municipal que no fomenta gens la participació ciutadana, que silencia als plens les veus discrepants aplicant estrictament el Reglament Orgànic Municipal. Un govern amb un regidor que per disculpar-se d’una mala gestió autoritzant el pas de vehicles fora d’hores pel carrer Centre s’excusa que no va llegir el que signava i a sobre gairebé hem de donar tots les gràcies que l’alcaldessa no ens renyi encara més perquè la oposició hagi descobert “el pastís”. Un govern que ven un projecte que neix petit com un èxit (la torre del Fanal). Un govern que suspèn amb un 2.9 sobre 10 segons un estudi de la Universitat Autònoma de Barcelona en temes de bones pràctiques en comunicació pública. Un govern que ens va dir a Ciutadans que per maig hauria nova web municipal però com en gairebé tot el que fan i diuen qualsevol encert amb les dates previstes és pura coincidència. Un govern que triga una eternitat a tancar el tema de la tarificació social, cosa que costa molt poques reunions i ganes de fer-ho. Un govern que declara persones no grates a la Garriga per motius ideològics i presumeix en públic d’això. Un govern que no atrau inversions i al qual segueix sense que se li ocorri ni una sola idea per al polígon fantasma de Can Terrers. En definitiva un govern dedicat a escampar el fum separatista i vendre-ho com acció de govern.

Urgeix recuperar la Garriga per a tots els ciutadans. Urgeix tenir idees que ajudin al bon  desenvolupament de la convivència i el diàleg entre els nostres habitants i que no busquin d’enfrontament i la fractura social. És urgent que aquest govern governi i s’obri a la resta de la ciutadania que no pensa com ells, que fomenti la participació ciutadana. Per tot això des del nostre partit anem a incrementar la nostra presència al carrer a partir del proper curs polític per informar els garriguencs i garriguenques que no volen separar-se de la resta d’Espanya, que no volen deixar de pertànyer a la Unió Europea, que no veuen a Kosovo amb els seus 12.000 morts i els seus 250.000 refugiats el millor exemple de futur per a la nostra terra com sembla pretendre sobretot ERC. Volem informar-los que hi ha altres alternatives i sobretot que les hi ha a nivell de propostes per a aquest municipi. Perquè la Garriga és de tots i no dels que es dediquen a les activitats de casa de colònies per satisfer els seus aires de grandesa.

Facebook: http://www.facebook.com/CiutadansLaGarriga

Twitter: @Cs_LaGarriga

Article anteriorEl reconeixement internacional
Article següentPolítics d’ara, polítics d’abans
Sección local del partido político Ciutadans. Secció local del partit polític Ciutadans.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.