Tret de sortida a la campanya “SOS Alhambra”

0
Alhambra SOS_01

Un centenar de persones s’ha agrupat aquest vespre davant del cinema de la Garriga per donar suport a l’inici de la campanya “SOS Alhambra” en un acte que ha comptat amb la presència d’entitats, polítics i personalitats destacades dins del món del cinema com l’actor Sergi López i el director Juan Antonio Bayona. El guanyador del premi Goya com a millor director per L’impossible ha recordat una frase durant el rodatge de la pel·lícula: “Nosaltres no podem controlar la vida però sí les decisions”. D’aquesta manera ha encoratjat a tots els garriguencs i, en definitiva, a tots els amants del bon cinema, a lluitar per mantenir un símbol i una identitat cultural.

Per la seva banda, l’actor català Sergi López també ha reclamat que la vida d’un cinema ha d’estar condicionada per les persones i no pels mercats i ha remarcat la importància de fer veu per potenciar la campanya.

L’alcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó, també present a l’acte, ha assegurat que els disset regidors de l’ajuntament estan compromesos amb la causa del cinema Alhambra i ha demanat un sobreesforç al regidor de cultura per aconseguir recursos, així com un desenvolupament de polítiques culturals que donin suport al projecte. Des de fa 85 anys aquest antic negoci ofereix una programació rica i variada, amb una especial atenció a la llengua catalana, de manera que Albert Benzekry ha remarcat la importància de mantenir el cinema com a fonament d’una cultura. “Cada vegada que tanca una llibreria, un museu o un cinema, tots en sortim empobrits”, ha afegit.

Després dels parlaments s’ha projectat l’espot editat per Meritxell Soler i, posteriorment, s’ha visionat la darrera pel·lícula de López, Tango Libre.

La campanya seguirà intensament durant el proper mes de juliol amb una sèrie d’activitats dirigides a tots els públics que comptaran, novament, amb personalitats destacades dins del món del cinema. L’objectiu d’aquesta campanya, com és ben sabut, és recaptar fons per poder arribar als 55.000 euros necessaris per tal de reformar les instal·lacions del cinema, i tot fa indicar que es va pel bon camí. 

Marta Roma (@marta_roma)

Article anteriorEl 4 de juliol la Garriga celebra el Dia de l’Energia
Article següentBenvinguts a la nova Garriga Digital.cat
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.