#SOSAlhambra!

0
CUP la_Garriga_01

Fa poques setmanes que sabem que una institució centenària i singular del nostre poble, el Cinema Alhambra, està en perill de desaparèixer. Les raons són prou conegudes: calen 55.000 euros per tal de modernitzar la sala, una operació que passa per l’adaptació tecnològica a les exigències digitals de la indústria cinematogràfica.

L’Alhambra és més que un cinema i, fins i tot, és més que garriguenc. La singularitat a la qual ens referíem és aquesta: el Cinema Alhambra és una institució cultural que ha impregnat de cinema a una colla de generacions del veïnat de la Garriga, que ha sostingut un model gairebé extingit a la resta del país (en benefici d’un oci segregat, despersonalitzat, esclau del cotxe i del consum inconscient i mecànic). El valor de l’Alhambra rau en les seves arrels profundes, enfonsades en la història i en la terra on ha difós cultura i art al llarg de totes aquestes dècades, i és per això que la gent de la Garriga, del Vallès i dels Països Catalans, li farem justícia si ens impliquem en la seva salvació.

Ara bé, aquesta quantitat ingent que aquesta institució necessita per continuar desenvolupant la seva activitat és «només» una pedra (gegantina, si es vol) en el camí, perquè un cop assolits els 55.000 euros, un cop salvat l’escull de l’adaptació tecnològica, caldrà continuar garantint la seva viabilitat de la millor manera possible: gaudint de la cartellera que ens proposa en Josep Maria Miró.

Així doncs, des de l’assemblea de CUP de la Garriga emplacem a tothom a participar de les activitats i iniciatives proposades per aconseguir salvar el Cinema Alhambra, emmarcades en la campanya #SOSAlhambra que ha engegat el Cineclub La Garriga per tal de garantir-ne la continuïtat. Així mateix, la nostra assemblea subscriu el manifest de la campanya i col·laborarà en el que calgui per fer-la possible.

No fem cap pas enrere en la cultura, defensem el nostre patrimoni. Salvem l’Alhambra!

Article anteriorL’Alhambra crida a ritme de La Troba que no vol tancar
Article següent“El Dofins” actuaran diumenge a l’Ametlla
Candidatura d'Unitat Popular de la Garriga.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.