La conselleria d’Interior multa un garriguenc per concentrar-se a favor del català

0
CUP la_Garriga_01

Manifestar-se a favor del català es sanciona amb 200 euros. Així ho posen de manifest els Mossos d’Esquadra i la conselleria d’Interior a través de la sanció a un garriguenc a qui acusen falsament de presumpta infracció de la Llei orgànica 1/1992 sobre protecció de la seguretat ciutadana. La denúncia, carregada de falsedats s’ha fet a dit, sense identificar la persona en qüestió i en concordança amb la política repressiva de la conselleria contra qualsevol veu discordant. En aquest cas, un militant de la CUP de la Garriga.

Els fets es remunten a l’11 d’abril quan el diputat de Ciutadans, Albert Rivera, va protagonitzar un acte organitzat pel seu partit a l’Auditori de l’Escola de Música de la Garriga. La CUP del municipi, en considerar-ho un atac a la llengua i cultura catalanes, va organitzar un escarni festiu que públicament es va desconvocar com van explicar diversos mitjans. La CUP va sumar-se així a la concentració pacífica que es va fer a la plaça de l’Església on hi participaven l’alcaldessa i representants de diversos grups polítics en suport a l’entitat Som Escola.

Un cop acabada la concentració, va arribar la notícia que diverses unitats antiavalots dels Mossos d’Esquadra havien arribat a la Garriga i s’havien situat a prop de l’Auditori. Davant d’aquest fet, regidors del municipi i diverses persones a títol individual van anar a veure què passava i van comprovar que custodiaven, sense motiu, l’acte de Ciutadans. L’acte d’aquest partit polític va transcórrer sense incidents com ho demostra el fet que els agents antiavalots no van intervenir en cap moment i que no es va produir cap tipus d’incident.

El 30 de maig, un garriguenc militant de la CUP va rebre una multa de 200 euros acusat de presumpta infracció de la Llei orgànica 1/1992 sobre protecció de la seguretat ciutadana. Un text en el qual, de manera vergonyosa, s’hi poden trobar una quarantena de faltes ortogràfiques. El sancionat no va ser identificat en cap moment ni mai no ha estat detingut, fet pel qual sorprèn la multa en qüestió. Aquest fet posa de manifest la denúncia que des de fa anys repeteixen els moviments socials i l’Esquerra Independentista: l’existència de fitxers policials il·legals basats en la ideologia.

Davant d’aquests fets, la CUP de la Garriga:

1. Exigeix la retirada immediata de la sanció econòmica. Tant la sanció com la metodologia emprada responen a una persecució ideològica i política.

2. Emplaça l’Ajuntament a mostrar el seu rebuig a la persecució d’un garriguenc sancionat per uns fets falsos.

3. Exigeix a la conselleria d’Interior que doni explicacions sobre la persecució sistemàtica de l’Esquerra Independentista i els moviments socials i si, en aquest cas, hi va haver pressions específiques per part de Ciutadans.

4. No descarta emprendre accions judicials per la falsa denúncia contra un militant de la CUP.

Article anteriorOdre del dia del Ple de dimecres 26 de juny
Article següentCadena humana
Candidatura d'Unitat Popular de la Garriga.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.