Dos anys construint la Garriga des de l’oposició

0
PSC_logotip

Tot just aquest cap de setmana s’acompliran dos anys de l’actual legislatura, i això significa que ja ha transcorregut mitja legislatura.

En aquest període, el Partit dels Socialistes de la Garriga ha fet un canvi de grup municipal, on l’experiència de la Neus i d’en Joan deixava pas a la il·lusió i l’empenta de l’Àlex i en Carlos.

Tot i aquest canvi de grup municipal, el que no han canviat són les propostes. Tant abans com ara volem fer propostes per a ajudar els garriguencs i garriguenques en un moment on estem passant per una situació econòmica molt complicada.

El que tampoc ha canviat és el tarannà d’un equip de govern, que lluny de buscar consens amb els grups municipals de l’oposició ens ha menystingut i no ha buscat la nostra col·laboració a l’hora de plantejar temes cabdals de present i futur del nostre municipi, perdent una gran oportunitat de consensuar certes formes de fer.

Aquest equip de govern ha trigat 2 anys a plantejar un sistema de pagament pel sistema de tarifació social, per ajudar a les famílies que més malament ho estan passant. Des de l’oposició portem un any i mig reclamant un sistema que, gràcies a la implicació dels grups de l’oposició, es podrà dur a terme.

En quant a l’habitatge social, portem una paràlisi prou important. A dos propostes que vam fer com a grup municipal en els darrers plens, se’ns ha informat que s’estan buscant fórmules, però en cap cas ens han convocat a reunions per plantejar quines són aquestes fórmules. Mentrestant, són moltes les famílies garriguenques que es veuen advocades a situacions insostenibles. Altres ajuntaments estan fent de mitjancers entre entitats bancàries, promotors i ciutadans, mentre que la Garriga, va tard en tot.

Pel que fa als plans d’ocupació que ara finalment planteja l’equip de govern, fa un any i mig que des del grup municipal socialista ja fèiem propostes en aquest sentit. Se’ns va dir que no era el moment. Ara, quan la precarietat i l’atur són aspectes destacats en el món laboral, es tiren endavant algunes iniciatives en un nucli molt petit de la població, però com tot, un any endarrerit.

El Partit dels Socialistes de la Garriga, als pressupostos 2013 va presentar un Pla Econòmic d’Emergència Social. Cinc propostes concretes per a ajudar als garriguencs i garriguenques. Propostes que ni tan sols van ser respostes per l’equip de govern, aspecte que ens sembla greu.

I en comptes d’ajudar a les famílies garriguenques i donar treball a empreses locals, s’externalitzen projectes que s’acaben donant a empreses de fora de la Garriga.

Els i les joves segueixen sense un Pla Local de Joventut que marqui prioritats en temes tan importants com poden ser l’habitatge juvenil, iniciatives laborals, formació continuada… Un Pla que té vigència fins al 2014 i encara no ha estat ni debatut.

De veritat que esperem un cop de timó seriós a la Garriga. Un cop de timó que ajudi a les famílies garriguenques a tirar endavant. Perquè, a part de gestionar les principals actuacions en inversions que s’han fet en aquests dos anys a la Garriga, és a dir, fer rotondes i penjar estelades, els garriguencs i garriguenques necessiten actuacions en polítiques socials que els ajudin a superar el mal tràngol que tots i totes estem passant.

PSC de la Garriga

Article anterior“L’Alhambra fascina”, espot d’inici de campanya per salvar el cinema
Article següentPresentació de la iniciativa solidària ‘Coixins del Cor’
Agrupació dels Socialistes de la Garriga

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.