Valoració del ple municipal del 29 de maig de 2013

0
Ciutadans_LG_logo

Un ple més el denominador comú van ser el poc públic assistent interessat en el que es cou a nivell de política local i l’enèsima moció on el separatisme va tornar a estar present.

Del ple del passat dia 29 destaquem dos punts de l’ordre del dia:

Sobre el Centre de Visitants “alcalde Viñas” ens agradaria que el govern municipal també és dignés a convidar-nos a aportar idees per les seva dinamització. Tot i que no som una força política dins del Consistori, fóra bo que almenys ens preguntessin. Com que no sembla aquesta la intenció intentarem fer-lo arribar aportant el nostre granet de sorra per altres vies.

Sobretot manifestar la nostra satisfacció per la proposta d’ampliació que aconseguirà incloure tot el terme municipal de la Garriga com a reserva de la Biosfera del Montseny. Vivim en un entorn privilegiat i bé ho saben els molts garriguencs que cada dia van als seus llocs de treball cap a altres localitats i / o comarques.

L’apartat de mocions va tornar a estar animat. Sobre la moció presentada per Acord i ICV a instància de les CUP per declarar la Garriga territori lliure de bales de goma no podem tenir malauradament una posició definida. Sobretot quan s’està estudiant en comissió parlamentària a Barcelona la seva conveniència o no. Un cop estudiats els pros i els contres serà moment de definir-nos. Tanmateix, si creiem que aquests temes són competència del Parlament de Catalunya i que com a municipi esperem, que com fins ara, mai sigui necessària la utilització d’aquests mètodes dissuasius amb els manifestants.

Al voltant de les mocions presentades contra la LOMCE, el ministre Wert i Llanos de Luna puntualitzar vàries coses començant per la el tema LOMCE i ministre Wert:

– Que el tema de rebutjar la LOMCE per part dels partits que van votar a favor de la moció no és tant pels continguts sinó per un suposat atac a la immersió lingüística, el sancta sanctorum de l’educació a Catalunya. Especialment visible en les intervencions de CiU, Acord i SI. La resta de la qualitat educativa els importa ben poc sembla. La LOMCE no és la nostra llei tampoc   perquè pensem que una llei que neix sense consens està condemnada al fracàs com totes les anteriors. Podríem compartir que alguna cosa cal fer quan s’ha demostrat que les lleis socialistes (que són les que han regit l’educació a Espanya) no han fet front a un fracàs escolar esgarrifós. Podríem compartir el voler recuperar la cultura de l’esforç i abolir el passar de curs gairebé de manera gratuïta. Però no podem compartir fets com que la religió torni a ser assignatura que computi en l’expedient, la segregació per sexe, o que el sistema que proposa Wert per a que els pares que ho desitgin puguin escolaritzar els seus fills encastellà per ser un nyap de tal calibre que pocs comentaris més admet. Nosaltres seguirem apostant pel futur i per models d’excel·lència. Ens oposarem a les falsedats dites una vegada més en el ple tal que els alumnes catalans tenen nivells de castellà inclús superiors als alumnes d’algunes regions monolingües de la resta d’Espanya. De fet els defensors d’aquesta idea no van ser capaços de citar cap informe que ho demostri. Més bé van citar el “mantra” de torn que no per citar-lo 1000 cops el convertiran en una veritat. Seguirem apostant pel trilingüisme, sense segregacions, en una mateixa línia, com han fet els fills dels presidents de la Generalitat que, lluny de predicar amb l’exemple de la immersió per als seus fills, han après en escoles amb models trilingües o quatrilingües.

–  Sobre Llanos de Luna compartim la gran errada de la seva acció i lamentem que a dia d’avui no hagi donat explicacions de cap tipus. Denunciem el cinisme i hipocresia d’alguns partits que demanaven la supressió de les delegacions del govern espanyol però després son contraris a la supressió d’altres nivells administratius que ens costen milions d’ euros com són consells comarcals o diputacions.

–  Des del nostre partit el que no compartirem mai serà declarar persona no grata a ningú per motius d’índole ideològica, només perquè són d’un partit contrari. Creiem que això obre un perillós precedent a declarar persona no grata a qualsevol que no combregui amb les idees de certa “Catalunya oficial”. Hi ha altres maneres de mostrar la disconformitat amb els dirigents polítics però el nostre partit no creu ni en els escarnis ni en les declaracions de persones non grates.

Aquesta vegada en el torn de preguntes que se’ns permet fer com a públic assistent, el nostre portaveu Àngel Guillén, va intentar, amb escàs èxit donada l’aplicació severa i estricta del ROM per part de la Sra. Budó, contextualitzar 3 preguntes i un prec sobre l’Associació de Municipis per l ‘Independència, l’Assemblea Nacional Catalana i la insubmissió fiscal aprovada en l’últim ple. Les preguntes van quedar descontextualitzades encara que no obstant les respostes de la Sra. Alcaldessa va ser la de desviar la pilota fora. A continuació i per finalitzar reproduïm allò que en el plenari no se li va deixar contextualitzar abans de preguntar al nostre portaveu. Ja que cap força política present al plenari ho fa, nosaltres no deixarem passar per alt que dues associacions que estan per separar catalans, separar garriguencs governin i manin a l’ombra en determinades polítiques municipals, més quan s’està coneixent certes vergonyes que els hi afecten.

Atès que gairebé sempre tenim una enèsima moció sobiranista en el ple, avui hem pensat que ens sumarem a parlar de sobiranisme i el dret a dividir.

Donada la quantitat de mocions en la línia de fer volar coloms, de brindis al sol, fa temps que al meu partit ens venim formulant la pregunta si no hi ha veritablement un govern a l’ombra en aquest Ajuntament. Un govern mogut per dues associacions del que anomenem societat servil com són l’AMI i l’ANC.

Sobre la AMI, dues preguntes:

Atès que l’ AMI està dirigida per una persona defenestrada al seu propi partit, que passarà a la història per ser dels diputats amb menys dedicació parlamentària dels últims 30 anys al Parlament de Catalunya i creà aquesta associació amb ganes de fer-se notar.

Atès que al capítol 8 apartat C dels estatuts de l’AMI s’indica com a deure dels associats pagar una quota pel sosteniment de l’associació.

 

1. Volem saber a quant ascendeix aquesta quota, quantes s’han pagat, i a càrrec de quin apartat del pressupost municipals va especificada.

2. Volem saber si el pagament d’ aquestes quotes redunda en el benefici del nostre municipi tal com tenir millor serveis socials, millors equipaments. En què es beneficia Sra. Budó? Perquè més bé aquesta associació el que fa és separar-nos als habitants dels pobles que s’han associat a ella. Si realment no tenim benefici de res excepte de donar volada als sentiments onírics d’uns quants els instem a que es donin de baixa i la quota que paguen o han de pagar la dediquin a coses més important al poble. Sobre l’ ANC, un prec.

En les darreres setmanes la impulsora d’alguns símbols separatistes que hem hagut de veure a la Garriga amb la col·laboració d’aquest govern està immersa en un mar de declaracions i fets pels quals no entenem com es pot recolzar i seguir els dictàmens d’una associació que:

Presenta comptes opacs de l’ acte fundacional al Palau Sant Jordi.

Que no es capaç de poder celebrar unes eleccions al seu secretariat perquè està immersa en un munt de acusacions de frau i impugnacions.

– On en un acte celebrat a Sabadell divendres passat, amb presència de CIU, ERC i CUP, la Sra. Montserrat Carulla va fer unes declaracions xenòfobes vers la gent que va vindre d’altres llocs d’Espanya a treballar a Catalunya, acusant-los de venir en trens programats pel dictador Franco per diluir Catalunya, cosa que fins, almenys, en aquest moment no ha estat rectificada o disculpada per cap dels convocants. Això ésr un insult a gent que res tenia que veure amb Franco i que van venir a Catalunya a guanyar-se la vida, molts a la Garriga també.

– On en un acte el passat diumenge a Barcelona, la Sra. Forcadell, presidenta d’ aquesta associació “ni corta ni perezosa” acusà a la gent de C’s i del PP de no ser catalans, de no ser el poble de Catalunya, distingint de forma poc afortunada entre bons i mals catalans.

Per tot això preguem a la Sra. Alcaldessa deixar de col·laborar i fer-li el joc a aquesta “assemblea” que està més per separar catalans, formar catalans de primera i de segona i enfrontar-los que no pas per buscar aquestes vies pedagògiques per la independència que sovint li sentim al 1er Tinent d’Alcalde, Sr. Perales, dir en aquest ple.

L’última pregunta:

Relacionada amb la moció aprovada en el darrer ple sobre insubmissió fiscal a l’ Estat: quines alternatives contempla aquest govern per a que els ciutadans que volem pagar els impostos on s’han de pagar, a la AEAT, tinguem garanties de que aquest govern no els enviarà a on no toca?

Perquè miri Sra. Budó, jo li puc pagar els meus impostos municipals a l’ AMPA de l’escola on va la meva filla, i aquesta li pot enviar a vostès, però convindrà amb mi que no és el camí i potser si li envien amb retard encara vostès em passaran un recàrrec.

 Facebook: http://www.facebook.com/CiutadansLaGarriga

Twitter: @Cs_LaGarriga

 

Article anteriorPunt i final a un dels Corpus més concorreguts
Article següentEliseu Climent, el més important activista cultural del País Valencià, visita la FUMH
Sección local del partido político Ciutadans. Secció local del partit polític Ciutadans.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.