Eliseu Climent, el més important activista cultural del País Valencià, visita la FUMH

0
eliseu climent a la fumh

Eliseu Climent, el més important activista cultural del País Valencià dels darrers cinquanta anys, ha visitat la Fundació Universitària Martí l’Humà a la Garriga com a membre destacat de l’Institut Ignasi Villalonga d’Economia i Empresa (IIVEE), que agrupa destacats empresaris, professionals i institucions de Catalunya, Andorra, el País Valencià, les Illes Balears i de la Catalunya del Nord, amb la intenció de fomentar la cooperació entre les regions del Mediterrani nordoccidental a partir d’unes coincidències històriques, lingüístiques, socials i de mentalitat empresarial. Aquest objectiu passa per aprofitar les potencialitats i sinèrgies d’aquest gran territori estratègic que forma l’Euroregió de l’Arc Mediterrani davant els canvis econòmics i polítics que s’estan produint a Europa en l’actualitat.

L’IIVEE, nascut a la ciutat de València, ha dedicat més de deu anys a treballar en projectes de vital importància, com ho ha demostrat ser el de l’eix mediterrani i la necessitat de coordinar esforços entre les economies catalana, valenciana, balear, d’Andorra i la Catalunya Nord a favor de les infraestructures de transport que connecten i vertebren aquest territori amb els principals mercats europeus. Així, l’Institut Ignasi Villalonga s’ha destacat per treballar a favor de la declaració com a prioritari de l’eix mediterrani amb la celebració de més d’una desena de congressos, la publicació del Llibre Blanc de les Infraestructures de l’Euroregió de l’Arc Mediterrani (Euram), i la presentació d’al·legacions als processos de consultes oberts perla Comissió Europea el 2009 i el 2010 per a la revisió de la xarxa transeuropea de transport.

L’objectiu de la visita ha estat explorar fórmules de col·laboració amb la FUMH per la seva coincidència en els plantejaments  que defensa l’IIVEE. La FUMH és reconeguda per l’IIVEE com entitat de referència en el món empresarial vallesà, per la seva implantació al territori i per la seva notorietat a la Comissió Europea, gràcies a ser la seu d’una Càtedra Jean Monnet.

Per altra banda, diversos empresaris associats a la FUMH i diverses entitats col·laboradores amb la Fundació Universitària Martí l’Humà estan valorant la possibilitat d’incorporar-se com  a accionistes a la nova empresa Espai de Comunicació, S. A. que, associada a les empreses editores de Der Spiegel i The Economist, té com a objectiu immediat la consolidació d’un espai de comunicació que abasti el conjunt dels Països Catalans a partir de la consolidació d’una plataforma comunicativa al servei d’una societat que pretén ser nacionalment normal i socialment digna.

Les primeres entitats del nou accionariat són la Universitat d’Alacant, la Cambra de Comerç de Tortosa i l’Institut d’Estudis Catalans, i entre l’accionariat individual hi ha persones tan rellevants com Jordi Pujol, Mònica Terribas, Antoni Serra Ramoneda, Miquel Calçada, Jacques Font, president de la Unió Patronal  UPE66 de Perpinyà, Francesc Robert, director general de Ràdio Televisió d’Andorra i Alexandre Forcades, president del Cercle d’Economia de Mallorca.

Aquest és un nou pas de la FUMH en la  línia de situar el Vallès Oriental en la primera línia de les iniciatives al servei del país que pretenen donar resposta als requeriments que neixen de la situació econòmica actual i a la nova realitat política que s’albira.

Fotografia: Visita d’Eliseu Climent (segon per la dreta), a la FUMH

Article anteriorValoració del ple municipal del 29 de maig de 2013
Article següentProcés Constituent es presentarà a la Garriga el proper 8 de juny
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.