Wert i Llanos de Luna ja són “persona non grata” a la Garriga

0
Ple_la_Garriga

En el Ple municipal celebrat ahir dimecres dia 29 de maig es va aprovar la moció presentada pels grups de CiU, Acord, SI i ICV en què s’instava a declarar “persona non grata” el ministre d’Educació, José Ignacio Wert, i la delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria de los Llanos de Luna.

Amb aquesta moció, a més, es va exigir la destitució immediata de Llanos de Luna, així com la supressió de totes les delegacions i subdelegacions del govern espanyol a Catalunya. El text afirma que l’acte del passat 11 de maig en què es va homenatjar els membres de la División Azul “insulta tot el poble català, quan homenatja militars que van participar amb un règim, el nazi, que va detenir el president Companys i el va entregar a Franco perquè l’assassinés”. Es considera que Llanos de Luna, coneguda al Principat per la seva aferrissada lluita contra els territoris de l’AMI (Associació de Municipis per la Independència), incorre en un acte “lamentable i intolerable” que “representa un atac frontal contra la història del nostre país i la d’Europa”.

Aquesta moció va rebre el suport dels grups que la varen plantejar, l’abstenció del PSC i el vot en contra del PP.

Per la seva banda, el Plenari també va aprovar la moció que declarava el ministre Wert “persona non grata”, mostrant així el seu rebuig a la nova llei orgànica d’educació (LOCME) i reprovant l’actuació del govern, que considera “recentralitzadora, retrògrada i segregadora socialment”.

La retirada immediata de l’avantprojecte de llei d’educació i la dimissió del ministre va obtenir els vots favorables de tots els grups, a excepció del PP, que hi va votar en contra.

Fotografia cedida per l’OAMC

Article anteriorLa Garriga s’adhereix a l’ampliació de la Reserva de la Biosfera del Montseny
Article següentÈxit de la I Nit d’Aparadors de la Garriga
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.