La Garriga s’adhereix a l’ampliació de la Reserva de la Biosfera del Montseny

0
Montseny

La Garriga s’ha adherit a la proposta d’ampliació de la Reserva de la Biosfera del Parc Natural del Montseny, que contempla que tot el terme municipal del poble passi a formar part de la Reserva de la Biosfera del Montseny. Actualment, només el 21% del terme de la Garriga pertany al Parc Natural.

Des del Parc Natural s’està treballant per aconseguir ampliar els límits de la declaració de la reserva que l’espai natural té des de 1978. Amb l’ampliació es vol garantir la conservació del patrimoni natural i cultural de forma compatible amb l’aprofitament dels recursos, l’activitat de la població i l’ús públic per part de la ciutadania.

La mesura, que no comporta cap obligació econòmica ni restricció, només demana un compromís mediambiental que la Garriga ja compleix, ja que s’hi ha estat desenvolupant l’Agenda21, el Pla d’Acció d’Energia Sostenible (PAES) i la Carta Europea de Turisme Sostenible.

Amb la incorporació del municipi a la Reserva, la Garriga brindarà una porta d’entrada verda al Parc Natural, ja que és l’únic municipi que ofereix la possibilitat d’arribar al Montseny amb tren i des d’una xarxa de camins i senders. Tot plegat suposarà un impuls de desenvolupament socioeconòmic local i permetrà a les persones visitants gaudir de l’oferta turística i patrimonial del poble..

L’adhesió a la proposta de revisió i ampliació de la Reserva de la Biosfera, aprovada per unanimitat al Ple d’ahir, s’enviarà al Parc Natural del Montseny, que la farà arribar a la Unesco per tal que accepti l’ampliació.

OAMC

Article anteriorEnllestint les obres de la rotonda del carrer Figueral
Article següentWert i Llanos de Luna ja són “persona non grata” a la Garriga
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.