Un pas més del projecte de la Torre del Fanal

0
torre_fanal

El passat dissabte 25 de maig es va celebrar una jornada de portes obertes a la Torre del Fanal, seu del futur Casal d’Entitats de la Garriga, que va comptar amb la presentació del projecte elaborat per l’Ajuntament per part de l’alcaldessa Meritxell Budó, la regidora de Participació Mar Canet i la regidora d’Urbanisme Neus Marrodan, davant una cinquantena de persones, entre les quals hi havia representants del Casal Popular de la Garriga.

A banda de presentar el projecte (descrit a la part final de l’article), van agrair la tasca duta a terme per part del grup de persones i entitats han van proposar la rehabilitació de la Torre del Fanal, i van anunciar que ni a la reunió de treball amb les entitats del municipi prevista pel proper 4 de juny a la Sala de Plens de l’Ajuntament ni a les següents no hi assistiran polítics, ja que “es vol que els representants de les entitats desenvolupin lliurement una proposta del model de gestió de l’equipament”.

Segons indica l’Ajuntament,  “L’objectiu de la sessió de treball del 4 de juny és rebre propostes de revisió del projecte tècnic i poder presentar esmenes abans que el projecte d’obres s’aprovi definitivament. Alhora, es pretén constituir la comissió redactora del model de gestió de l’equipament”.

Les entitats que vulguin participar en aquest grup de treball s’han de posar en contacte amb l’Àrea de Participació de l’Ajuntament (participacio@ajlagarriga.cat).

Projecte (redacció de l’Ajuntament de la Garriga):

El projecte de rehabilitació en què es treballa té un cost total de 98.774,25 euros i preveu adequar la planta baixa i la primera planta de l’edifici. Per ara, l’accés a la segona planta es tapiarà i només s’hi deixarà una porta per poder-hi accedir per tasques de manteniment o magatzem. El projecte mantindrà la distribució de la casa, tot adequant les 9 habitacions existents i creant dos banys. També es mantindran els paviments, s’arranjarà la fusteria, es col·locaran falsos sostres i es pintarà l’edifici. Finalment, caldrà dotar la casa de totes les instal·lacions elèctriques i de calefacció.

Pel que fa a la reforma exterior, es preveu una partida per adequar l’entorn i s’acceptaran suggeriments perquè les entitats puguin fer-se més seu l’espai. El projecte contempla també enderrocar la construcció auxiliar de la torre, que es troba en molt mal estat de conservació.

La Torre del Fanal es rehabilitarà per convertir-se en un casal d’entitats, un projecte contemplat en el pressupost municipal 2013 i una reivindicació històrica del teixit associatiu de la Garriga. El passat mes d’abril, durant la 1a Festa del Casal Popular, l’Ajuntament va rebre un manifest a favor del casal popular signat per 1.350 persones i 34 entitats.

Fotografia: OAMC

Article anteriorL’Olímpic perd amb elegància davant d’un Sabadell B que es proclama campió
Article següentLa XXIV Trobada Gegantera de la Garriga, tret de sortida del Corpus 2013
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.