La Garriga viurà el Corpus amb 28 catifes de flors

0
Corpus_2013_cartell

Els carrers més cèntrics de la Garriga lluiran el diumenge 2 de juny amb la confecció de 28 catifes florals (una més que l’any passat), dos altars de flors, un mural de flors i una font de l’ou com balla. El municipi vallesà celebra la seva festa més popular, en què hi participen ciutadans i entitats de totes les condicions i edats. Una festa que combina el caràcter religiós, cultural i popular i que espera ser declarada properament Festa Tradicional d’Interès Nacional per part de la Generalitat de Catalunya.

Com és habitual a la Garriga, les catifes estaran fetes amb elements vegetals, en especial clavells i flor de ginesta però també xiprer, terra i esclòfia d’arròs. Entitats, escoles i carrers són els encarregats de fer les estores florals amb la col·laboració de tothom qui hi vulgui participar.

La festa es completa amb diverses exposicions, com ara la dels projectes de catifes de les escoles, el 28è Concurs d’Aparadors i el 28è Concurs de cartells. Durant tot el dia, a més, es podran fer visites guiades als elements més destacats de la Garriga, com són les cases modernistes, el termalisme, la vil·la romana de Can Terrers, l’Església de la Doma, el refugi antiaeri de l’estació o la Fundació Maurí, entre d’altres.

Com a novetats de la diada, es farà un instawalk (recorregut) amb usuaris de la popular Ajuntament de la Garriga xarxa de fotografia mòbil Instagram, organitzada per Ràdio Silenci (@rsilenci), emissora municipal de la Garriga. La jornada acabarà al vespre amb la missa de Corpus i la processó pels prop de 2 quilòmetres de carrers encatifats.

10 dies d’activitats

Els actes de la Festa de Corpus de la Garriga començaran el 25 de maig. Entre d’altres, destaca la 24a Trobada de gegants de la Garriga, que dóna inici a la festa. Els Geganters enguany faran un taller de capgrossos el primer dia.

Com a novetats, enguany hi haurà un correfoc i un correaigua el dissabte 25 a càrrec del Front Diabòlic de la Garriga, que es va incorporar a la festa l’any passat fent un espectacle, Corpus de foc, el dijous, festivitat tradicional de Corpus. Així mateix, el Cor Americantus oferirà la Misa Encarnación (barroc americà) cantada a la capella de les Germanes Franciscanes el diumenge 26. La festa també comptarà amb una conferència a càrrec de Joan Vives el dimecres 29 de maig, que parlarà de “Les Estacions d’Antonio Vivaldi, música festiva per cantar a la natura”. També serà una novetat l’actuació de tres grups garriguencs de rock, el divendres 31 i del concert vermut i taller de swing del diumenge 2.

A més, l’Agrupació de Serveis i Comerciants de la Garriga (ASIC) organitzarà el divendres 31 de maig la Nit d’Aparadors, amb les botigues obertes de 19 a 24 h per poder mostrar les propostes del Concurs d’Aparadors. La vetllada s’acompanyarà d’espectacles al carrer. Es podrà votar pel concurs d’aparadors com a jurat popular i beneficiar-se de promocions especials.

No hi faltaran les ja habituals exhibicions de patinatge, el dimarts 28 i de dansa el dimecres 29; el concert de la coral Aliança el dissabte 1 i l’audició de sardanes del diumenge 2. Tot el poble es bolca en la festa més popular i vistosa de la Garriga.

Organitza: Associació Cultural Corpus la Garriga, Ajuntament de la Garriga i Parròquia de Sant Esteve de la Garriga.

Més informació a www.corpuslagarriga.org

OAMC

Article anteriorLa independència, sense els pixats al ventre
Article següentL’Olímpic consuma el descens
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.