Més Primavera Poètica aquest cap de setmana

0
primavera_potica_2013

Des d’avui divendres i fins diumenge, el Festival Primavera Poètica de la Garriga pren encara més força amb diversos actes, entre els quals en destaquen els dedicats a Salvador Espriu, El caminant i el mur, i la presentació de la biografia que el periodista i escriptor Agustí Pons li ha dedicat: Espriu Transparent. Així, el poble es tenyeix de poesia una vegada més amb el tercer cap de setmana del Festival d’enguany.

Aquests són els actes previstos per divendres, dissabte i diumenge:

 

Divendres 17

El Minotaure i Teseu

Auditori de l’Escola de Música, 22h

Concert amb Dídac Rocher

Any Espriu

Col·laboració: 5€

http://www.nuvol.com/critica/didac-rocher-diu-salvador-espriu/

http://espriuesviu.blogspot.com.es/2013/02/i-mempresonen-en-una-lenta-canco.html

El cantautor arenyenc Dídac Rocher (www.didacrocher.com) presenta el disc El Minotaure i Teseu basat en l’obra del poeta Salvador Espriu combinant el rectitat amb la cançó. Es tracta d’un disc homenatge al poeta en l’any del seu centenari. L’obra El Minotaure i Teseu es la tercera part del llibre El caminant i el mur. En aquest recull, Espriu tracta els seus temes des d’una perspectiva molt íntima i humana: la mort, la desolació i la tristesa, però alhora en sobresurt un sentiment vitalista i una filosofia de vida, una visió profunda de l’existència des de la tolèrància i la transcendència i un sentit ritual de la vida.

La trajectòria de Dídac Rocher passa per la poesia, per la música instrumental i la cançó. Els seus dos discs editats, El Nus (Temps Record, 2009) i Porpra (Gat Records, 2012) contenen poemes musicats d’autors contemporanis catalans i lletres pròpies. El 2010 va obtenir el Premi Altaveu per la millor lletra de cançó, i la crítica especialitzada ha destactat la qualitat i originalitat dels seus dos treballs.

 

Dissabte 18

Presentació del llibre Espriu transparent

Fundació Maurí, 19h

Amb l’escriptor i periodista Agustí Pons

Any Espriu

En aquesta biografia, Agustí Pons situa definitivament Salvador Espriu al costat de les més altes figures catalanes de tots els temps. Pons obre la clau a la comprensió d’una obra literària complexa i ambiciosa, que ha enlluernat crítics com Harold Bloom i en la qual trobem una poderosa presència cabalística, ressons de la Bíblia, dels clàssics grecollatins i d’alguns dels més importants escriptors contemporanis. El llibre també exemplifica el continuat i discret lideratge d’Espriu en la cultura catalana de la postguerra, des dels reduïts cenacles dels anys quaranta fins als grans canvis culturals dels seixanta i setanta. La biografia aporta informació sobre les relacions fluctuants d’Espriu amb els més destacats escriptors de la seva època i no defuig les polèmiques que van acompanyar el seu singular itinerari intel·lectual. Finalment, Agustí Pons assenyala les aportacions fonamentals de Salvador Espriu a l’hora de marcar el terreny de joc de la Catalunya que surt del franquisme.

Agustí Pons i Mir (Barcelona, 1947) és periodista i escriptor. Va començar treballant a El Noticiero Universal i va ser membre fundacional del diari Avui on, des del 1976 al 1995, va combinar les feines pròpies del periodisme de redacció amb les de creació literària. Va començar la seva trajectòria literària com a poeta, des de Cossos i fets (1977) fins a Temps d’esbrotar (1987). Ha destacat, sobretot, en el camp de la biografia amb treballs sobre Joan Triadú, Pere Calders, Maria Aurèlia Capmany i Nèstor Luján.
Del 1981 al 1984 va ocupar el càrrec de Cap del Gabinet del Conseller de Cultura, Max Cahner, en el primer govern Pujol. Ha estat membre de la Junta Directiva del Col·legi de Periodistes de Catalunya; vicepresident del Centre Català del PEN Club; membre del jurat dels premis Serra d’Or de crítica literària, de la Lletra d’Or i del Premi d’Honor de les Lletres Catalanes.

Entre d’altres, ha estat guardonat amb el Premi Gaziel de Periodisme Cultural (1987), Premi Nacional d’Assaig (1991), Premi Ciutat de Barcelona (1991) o Premi Crítica Serra d’Or (2004).

 

Diumenge 19

Infinita la carícia que ha de venir

La Pastoral, 12h

Recital poètic amb Jaume C. Pons Alorda i Anna Gual

El tour “Infinita la carícia que ha de venir”, coorganitzat entre Blowing Buffalo i els poetes Anna Gual (Vilafranca del Penedès, 1986)i Jaume C. Pons Alorda (Caimari de Mallorca, 1984), segueix recollint els seus fruits. Els dos rapsodes ja han passat amb molt bona acollida per Vic, Sabadell, Barcelona, València, Gandia, Lleida i Sitges, entre altres poblacions, i seguiran amb els recitals fins a finals de maig.Els poetes han unit els seus universos creatius per tal de dur a terme 14 recitals a dues veus que van a cavall entre les imatges més impactants i la intimitat més abrumadora. Després d’haver propagat els seus versos arreu de la geografia catalana, així com per bona part de l’estranger, els dos poetes reciten amb l’entusiasme, la passió i la tendresa que els caracteritza. Al llarg dels 14 recitals de poesia gratuïts arreu de Catalunya i el País València, Alorda i Gual aprofiten per presentar les seves darreres novetats editorials: Faula (Lleonard Muntaner, 2012) i Passa-m’hi els dits (Àtem Books, 2012). Ara, arriben a la Garriga.

Article anteriorSegon concert del Festival de Jazz i més activitats musicals pel cap de setmana
Article següentLa Colla Gegantera de la Garriga la farà grossa el proper cap de setmana
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.