Concepció Mata, veïna de la Garriga, rep la Creu Sant Jordi 2013

0
134

La Generalitat ha concedit la Creu de Sant Jordi 2013 a Concepció Mata i Fuentes (Vilafranca del Penedès, 1928), que des de l’any 2000 viu a la Residència Llar Nostra Senyora del Pilar de la Garriga.

Concepció Mata ha estat distingida pel seu treball a favor de les persones i les famílies en risc d’exclusió, a Catalunya i, durant dotze anys, a Xile. Dins la seva trajectòria destaca el seu paper com a fundadora, l’any 1979, de la Fundació Centre Obert Joan Salvador Gavina, que realitza, des del barri barceloní del Raval, una tasca valuosa de suport als més desafavorits, i especialment als infants i als joves.

“No m’ho esperava”, ha explicat Concepció Mata, que assegura estar “molt contenta” de rebre aquest reconeixement. Per a Mata una de les grans satisfaccions és veure com, a dia d’avui, el Centre Obert Joan Salvador Gavina segueix funcionant i donant suport a la gent que més ho necessita. “Sempre m’ha agradat ajudar els altres”, afegeix, tot recordant que va iniciar els seus estudis d’assistent social a Barcelona “per vocació” i trencant amb tota una tradició de negoci familiar a Vilafranca.

L’acte de lliurament de la Creu de Sant Jordi 2013 tindrà lloc avui 15 de maig a les 19:30 hores al Palau de la Generalitat. La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona o una entitat per part de la Generalitat de Catalunya, que ha distingit amb aquest guardó 25 personalitats i 15 entitats del país.

OAMC

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.