Contra l’exclusió social: Renda Garantida de Ciutadania

0
Arnau_Fornes_01

Si col·lectivament no fem res per evitar que les persones sense feina i sense prestacions visquin en la marginalitat i la pobresa, podem dir que realment som una societat democràtica?

Des de Joves d’Esquerra Verda del Vallès Oriental diem que no, que la democràcia no podrà ser plena mentre hi hagi ciutadans que visquin exclosos de la societat per raons econòmiques. Creiem que la societat no pot mirar cap una altra banda mentre avui a Catalunya un de cada cinc catalans viuen per sota els llindars de la pobresa, 120.000 llars no tenen cap tipus d’ingrés i de les 900.000 persones aturades només 441.000 tenen algun tipus de prestació econòmica per atur.

Pensem que la situació actual d’extrema necessitat social reclama mesures per part dels poders públics per garantir un mínim digne per viure. I creiem que la millor eina és la Renda Garantida de Ciutadania. Aquesta renda garanteix un mínim vital, 664 €/mes, a aquelles persones que tinguin ingressos inferiors a aquesta mateixa quantitat, que és l’Indicador de Rendes de Suficiència de Catalunya, recollit a l’Estatut d’Autonomia.

En conseqüència, donem suport a les entitats, sindicats i partits polítics que formen part del grup promotor de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per una Renda Garantida de Ciutadania. Es tracta de recollir quantes més signatures millor (amb un mínim de 50.000), per avalar una iniciativa de llei al Parlament que estableixi aquesta renda que ha de garantir els mínims vitals a tota la ciutadania. Per aconseguir-les, Joves d’Esquerra Verda estarem presents als tenderols d’ICV, a les places de la comarca, per convèncer la ciutadania de la urgència d’aquesta iniciativa i de la necessitat d’aconseguir el major suport popular possible.

Demanem aquest gran suport popular perquè sabem de les traves que ha posat i posarà el govern de CIU a la Generalitat. Perquè sabem que la dreta considera l’exclusió social com una problemàtica individual i no com una conseqüència d’una estructura social i econòmica que exclou els més dèbils. Nosaltres rebutgem la culpabilització de la població que viu per sota els llindars de la pobresa i volem dignificar aquestes persones, víctimes del model econòmic actual, atribuint-los una renda que és un dret recollit a l’article 24.3 de l’Estatut d’Autonomia, que diu:

Les persones o famílies que es troben en situació de pobresa tenen dret a accedir a una Renda Garantida de Ciutadania que els asseguri els mínims d’una vida digna”.

En definitiva, Joves d’Esquerra Verda del Vallès Oriental creiem que la societat no pot permetre que una part d’aquesta visqui en la pobresa. Per tant, encoratgem a la ciutadania a signar la ILP i a fer pedagogia perquè siguem tants els que plantegem aquesta demanda, que el Govern de la Generalitat no pugui negar-se a garantir la dignitat de tota la ciutadania.

Per a més informació: www.rendagarantidaciutadana.net / www.joves.cat

Article anteriorLa Fundació Universitària Martí l’Humà, una gran eina
Article següentValoració del Ple municipal del 24 d’abril de 2013
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.