Dos garriguencs busquen finançament per anar a la First Tech Challenge

0
garrins

La bona actuació que els Garrins Metàl·lics de la UVic (grup del qual en formen part els garriguencs Marc Genevat i Marina Escalera) van fer en el European Robotic Festival, el concurs europeu de robòtica celebrat a Tarragona el 17 de març, en què van quedar finalistes, els ha obert les portes a participar a la segona edició del concurs internacional de robòtica First Tech Challenge que es realitzarà el 16 de maig a l’Institut Tecnològic-Phelma de Grenoble (França).  Això serà possible si aconsegueixen aplegar els 3.500 euros per a les despeses del viatge a través d’una campanya a la plataforma de micromecenatge Verkami.

L’objectiu de la campanya, que va començar el dia 11 d’abril, té per objectiu aconseguir, en només 40 dies, els diners que els calen per fer el viatge i despeses d’estada per assistir a la competició i fer una sèrie de visites de caire acadèmic a diversos centres de recerca i laboratoris de Grenoble, que són referència a França. Part dels diners assolits s’empraran per a fer millores en el robot i fer-lo més competitiu, i tenir més opcions de fer un bon paper a la competició on serà l’únic representant català.

Tothom qui participi aportant diners a la campanya de micromecenatge rebrà una contrapartida en funció de l’import aportat. Per exemple, una donació de 5 euros dóna dret a una sessió informativa sobre la creació del robot; 20 euros a una samarreta, fins a 500 euros en què s’incorporaria el logotip de la imatge corporativa de l’empresa patrocinadora al robot i a les samarretes de l’equip.

Els Garrins es van quedar a un pam de la victòria al concurs europeu de robòtica, celebrat al març al recinte Firal de Tarragona i van ser mereixedors del premi Finalist Alliance Award per a la seva aliança estratègica a la final.

Més de 1.200 estudiants d’arreu del món, més de 300 enginyers graduats i més de 160 professors es reuniran a Grenoble per posar en sinergia la formació, la recerca i la innovació. El centre que acull la competició ofereix una riquesa de diversitat científica en el teixit acadèmic i industrial de Grenoble coneguda com la capital dels Alps francesos, al sud-est de França. Els premis que es lliuren al Torneig  promouen els valors del bé a la comunitat, la innovació en el disseny i altres èxits que es poden assolir al món real.

Els Garrins Metàl·lics són 9 estudiants que provenen dels estudis de Grau en Enginyeria Mecatrònica i Llicenciatura en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica l’escola Politècnica Superior de la Universitat de Vic. Ells estan en el seu segon o tercer any de carrera. La competició ha sigut coordinada pels professors Juli Ordeix i Josep Ayats.

La FIRST Tech Challenge (FTC) és una competició internacional, operativa des de 1992 a Estats Units, on diferents equips organitzats en grups de fins a 10 estudiants són responsables de dissenyar, construir i programar els seus robots per competir en un format d’aliança contra altres equips. Els equips, incloent entrenadors, mentors i voluntaris, tenen l’obligació de desenvolupar l’estratègia i construcció de robots basats en principis d’enginyeria de so. En cada competició els objectius proposats són diferents i han d’arribar a la major puntuació possible.

Fotografia de Verkami: Marina Escalera, la noia d’empeus i Marc Genevat, ajupit a l’esquerra

Article anteriorUn reportatge presentarà el cementiri i l’església de La Doma en 3D
Article següentMainasons al carrer per Sant Jordi
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.