El dia que vam trencar el silenci a la Garriga

0
Ciutadans_LG_logo

Als 3 minuts i 2 segons del vídeo realitzat pel nostre partit per a la campanya electoral del 25 de novembre passat, el periodista i escriptor Juan Carlos Girauta pronunciava una frase que era tota una declaració d’intencions: “ha arribat el moment de trencar el silenci . Ha arribat el moment de parlar. Ha arribat el moment de dir la nostra opinió en tots els fòrums i en totes les situacions de la vida social quotidiana, a la feina, a casa… S’ha acabat el silenci”.

Efectivament, bona part de la població catalana que no ha combregat amb el nacionalisme i la seva visió monocolor de la societat catalana però que s’ha mantingut en silenci, vivint de forma anònima seu dia a dia a la Catalunya real ha començat a parlar i a la Garriga sens dubte ha fet un salt qualitatiu important el passat 11 d’abril.

Davant la proposta d’intolerància inaudita fins ara on un partit polític crida a participar en un escarni al representant d’un altre partit polític (es matisi com es vulgui matisar el cartell del partit polític que volia organitzar l’escarni, finalment “oficialment” desconvocat, el va deixar molt clar), va sorgir a l’Auditori de l’Escola Municipal de Música un acte de tolerància, en positiu, presentant propostes de regeneració democràtica sota el títol de La Transició Ciutadana. Un acte que va trencar el silenci dels assistents vinguts des de la Garriga però també d’altres punts de la comarca i més enllà segurament atrets per la idea del que allà es parlaria i també per mostrar el seu suport públic al líder de Ciutadans davant els que entenen el escarni com una forma de fer democràcia.

11_DE_ABRIL_16Superant totes les previsions, l’Auditori es va quedar petit en el primer acte de Ciutadans a la Garriga. Una mica més de 150 persones van assistir-hi (entre elles Matías Alonso – Secretari General de Ciutadans i diputat al Parlament -, José Manuel Villegas-Secretari d’Organització de Ciutadans i diputat al Parlament, i els diputats de Ciutadans José María Espejo-Saavedra i Carlos Carrizosa ) sumant les que hi havia dins de l’Auditori i les que es van quedar fora sense

poder entrar. El portaveu de la gestora local, Ángel Guillén, va fer una breu introducció recordant als assistents que els importants no eren el grup de intransigents que volien convocar un escarni a Albert Rivera, sinó que els realment importants eren els ciutadans presents a la sala, que eren els caps dels polítics i als quals cal tornar el poder que els atorga l’article 2 de la Constitució Espanyola. A continuació els assistents van seguir durant una mica més d’una hora les explicacions del veí de la Garriga i president del nostre partit, Albert Rivera, en matèria de reformes democràtiques com ara: la reforma de la llei electoral que faci possible les primàries obligatòries en cada partit i llistes obertes en les eleccions, la publicació dels comptes de tots els partits i el control del seu finançament, la inspecció sobre els concursos públics per evitar casos com els Palau, Mercuri… També es va entrar per part de Rivera en la separació real de poders proposant models per als mitjans de comunicació públics on els dirigents dels partits governants no decideixin la línia editorial dels mateixos. A més, va proposar Rivera mesures efectives per aconseguir una autèntica separació de poders en el poder judicial on els jutges dels alts tribunals no siguin escollits per polítics.

En acabar la conferència hi va haver un breu torn de col·loqui amb la intervenció del públic assistent.

En acabar l’acte, en el moment que emprenia camí Albert cap a casa seva els crits i insults d’un petit nombre de manifestants contraris a l’acte de Ciutadans i a la presència de Rivera van ser apagats per part dels assistents corejant les paraules “llibertat” i ” Albert President “.

Per sort i malgrat l’escarni convocat el dia anterior i desconvocat el matí de l’acte, no vàrem lamentar incidents destacables i això sens dubte és d’agrair donat l’enrenou mediàtic que es va generar.

Per acabar i com ja van dir a través de les xarxes socials, agraïm el seny de les forces independentistes municipals com Acord o les JERC les quals es van desmarcar totalment de l’acte d’escarni totalment contrari al respecte i joc net democràtic. Podem discrepar, però mai mai perdre les formes.

Agrair a tots els garriguencs i als vinguts de fora del poble que van assistir a l’acte la seva presència, les seves ganes de trencar el silenci que ens ajuda i ens carrega d’energia per convocar nous actes en un futur pròxim amb la presència d’altres diputats de la nostra formació i també amb personalitats de la societat civil catalana com escriptors i professors universitaris.

 

Twitter: @Cs_LaGarriga

Facebook: http://www.facebook.com/CiutadansLaGarriga

Twitter: @Cs_LaGarriga

 

Article anteriorLa consolidació del Terra de sons
Article següentAdéu Lliga d’Hivern… hola Copa Primavera!
Sección local del partido político Ciutadans. Secció local del partit polític Ciutadans.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.