Primera festa del Casal Popular de la Garriga

0
CARTELL FESTA_CASAL

Després d’assistir a la reunió del passat dimarts 19 de març, durant la qual  l’Ajuntament de la Garriga va exposar els seus plans al voltant de la rehabilitació de la Torre del Fanal i de la creació d’un Casal Popular amb seu en aquest espai, ens agradaria fer arribar a totes les associacions i ciutadans de la Garriga les següents consideracions.

1) La  rehabilitació de la Torre del Fanal per part de l’Ajuntament ha estat motivada per la iniciativa d’unes associacions que des del 1999 han vingut reclamant un Centre Cívic o Casal Popular al nostre poble.

 2) Per endegar una campanya informativa i de sensibilització ciutadana s’ha constituït una Comissió Provisional en defensa del projecte de la Torre del Fanal, integrada per moltes associacions i persones interessades en la qüestió. Aquesta Comissió ha impulsat diverses iniciatives i ha elaborat un lema que s’han fet seu moltes persones i entitats: EL CASAL JA EXISTEIX!

3) Abans de la reunió del dia 19 de març aquesta Comissió ja s’havia entrevistat amb l’alcaldessa Meritxell Budó, amb la regidora d’Urbanisme Neus Marrodan, amb la regidora de Participació Ciutadana Mar Canet, i amb la tècnica Anna Soley. A dia d’avui s’han fet dues visites a la Torre del Fanal, s’ha endegat una campanya de recollida de signatures a favor del Casal i s’ha redactat un manifest, treballat i aprovat en assemblea extraordinària el dia 24 de febrer de 2013 amb totes les entitats que van assistir a la reunió. Cada diumenge a les 17 h, de la tarda aquesta Comissió Provisional es reuneix al Casino de la Garriga i s’ha informat de totes aquestes activitats a través de la pàgina que hem obert al Facebook i a través del mailing del Casal.

4)  Som conscients de la dificultat d’arribar a totes les associacions, especialment quan l’Ajuntament, a través del departament de Participació Ciutadana, no ens ha facilitat les dades de contacte d’aquestes emparant-se en la llei de protecció de dades. Tot i així, dia a dia treballem per fer arribar a tothom la nostra feina, donant veus, fent xarxa i intentant contactar amb tothom.

5) El proper dissabte 6 d’abril, de 10  a 14h. a la plaça de Can Dachs celebrarem una festa per acompanyar l’acte de lliurament de signatures (més de 1.100 a dia d’avui) i d’adhesions de les entitats al manifest (més de 30 a dia d’avui) a l’alcaldessa de la Garriga, que ja ha confirmat que ens rebria oficialment. Aquest manifest defensa la necessitat d’un espai autogestionat que estigui obert tot el dia i que es converteixi en un centre social, cultural i de trobada. Amb un bar que dinamitzi l’espai i amb equipaments per poder fer concerts de petit format, exposicions, projeccions, cursos, tallers… Un centre per a les associacions però també per a la gent, un lloc on sempre hi estigui passant alguna cosa.

6) Amb aquest acte del dia 6 d’abril es donarà per acabada la campanya de recollida de signatures i adhesions, que ha estat molt exitosa i il·lusionant. A continuació s’engegarà el procés per dur a terme una assemblea plenària per constituir la Comissió Definitiva del Casal Popular, que haurà de treballar conjuntament amb l’Ajuntament en el procés participatiu que ha de fer l’estudi de viabilitat, gestió i de disseny del model de Casal Popular amb totes les entitats i ciutadans de la Garriga que hi vulguin ser. No cal dir que es compta amb la voluntat expressada per l’Ajuntament de facilitar aquest procés endegat des de la iniciativa popular.

Comissió Provisional pel Casal Popular de la Garriga

Article anteriorGarantir un present i un futur per a les persones amb autisme
Article següentEl cantautor Roger Mas obre el “Terra de sons” d’enguany
Casal Popular de la Garriga. Espai autogestionat de dinamització comunitària. C. Can Noguera 76. 08530 la Garriga. Telèfon 93 732 10 43.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.