Recollida de signatures en contra del maltractament de gossos a la Garriga

0
gossos

Ja fa uns quants dies que s’ha iniciat, a través de la plataforma Change.org, una campanya de recollida de signatures a través de la qual es demana a les administracions, concretament a l’Ajuntament de la Garriga i a la Generalitat de Catalunya, que prenguin mesures per evitar el maltractament de gossos.

Els promotors de la recollida de signatures expliquen que “A la Garriga tenim un cas molt greu de maltractament de gossos de caçadors. En una “gossera il·legal” ubicada a la zona de la Rovira, darrera del cementiri nou, desenes de gossos romanen tancats en gàbies exteriors dia i nit, obligats a viure entre els seus excrements i amb pèssimes condicions d’alimentació. A més, alguns d’ells presenten ferides obertes sense curar, i en general es troben en unes condicions sanitàries lamentables. Tan el col·lectiu com l’administració, la qual no ha actuat encara malgrat la coneixença dels fets, estan incomplint impunement diversos articles de la Llei de Protecció Animal”.

És per tot plegat demanen  “Que les administracions responsables, Ajuntament i Generalitat, prenguin les mesures oportunes per tal que els propietaris dels gossos que malviuen a la Rovira es responsabilitzin del benestar d’aquests animals i compleixin la Llei i de Protecció Animal” i que “Se’ls apliqui tot el pes de la llei i les sancions corresponents”.

L’entitat animalista Animal Rescue afirma que fa dos anys que va denunciar els fets, però es lamenta que tot i que les condicions de vida dels animals ha millorat lleugerament, encara a hores d’ara hi ha animals que presenten ferides o símptomes de malalties.

Amb la llicència d’activitat concedida per l’Ajuntament el passat juliol als propietaris del negoci, ara mateix aquestes instal·lacions estan pendents d’adquirir la qualificació de “Nucli Zoològic”, que els ha d’atorgar la Generalitat de Catalunya.

En declaracions a VOTV l’alcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó, afirma que fa unes setmanes la Generalitat va valorar l’estat de les instal·lacions i que “va comprovar que ho hi havia animals maltractats”, tot i que sí que va trobar algunes deficiències estructurals que han estat comunicades als propietaris, als quals se’ls ha concedit un termini de tres mesos per arreglar-les per obtenir el Nucli Zoològic.

Amb tot plegat, també en declaracions a VOTV, voluntàries d’Animal Rescue denuncien que durant molts anys no s’ha actuat i demanen responsabilitats a l’administració. Alhora, temen que, malgrat tot, les condicions de vida dels animals no millorin i no descarten portar els fets als tribunals.

 

Article anteriorEra inevitable tancar el CAP a les nits?
Article següentFesta Major de la Garriga 2013. Qui vols que toqui?
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.