El tancament a les nits del CAP, víctima de les prioritats equivocades del govern d’Artur Mas

0
Ciutadans_LG_logo

La notícia del tancament nocturn del CAP, no per previsible ha deixat de ser indignant.

Podria repetir els arguments donats pels diversos partits polítics municipals i pels usuaris que van protestar divendres passat, els quals, òbviament, comparteixo: es desmantella l’estat del benestar, no som números, som persones, o no està clar que el sistema d’ambulàncies i el triatge trucant al 061 sigui l’alternativa al tancament.

Però cal donar arguments per al no tancament. Arguments que demostrin que els motius que dóna aquest govern errant d’Artur Mas de la mà del seu departament de Salut són equivocats. La pregunta que ens assalta és: què costa a l’erari públic que un CAP que dóna assistència a una població d’una mica més de 26.000 persones de 5 municipis diferents estigui obert a la nit amb uns serveis mínims com fins ara? Realment no es pot fer front a aquesta obertura nocturna? I tant que es pot, i s’ha de fer front! Vegem com.

Segurament que amb el que inverteix el govern d’Artur Mas en la subvenció als mitjans de comunicació afins es podria sufragar no solament l’obertura nocturna del CAP de la Garriga sinó la de tots els centres d’assistència primària que s’han tancat a la nostra comarca esgrimint motius econòmics i infrautilització. És que val més mantenir mitjans de comunicació privats perquè es reparteixin gratis als trens o que serveixin d’aparell propagandístic del govern d’Artur Mas o la del seu Conseller en Cap de l’Oposició Oriol Junqueras, que l’atenció sanitària de proximitat que representen els CAP com el del nostre municipi? Coincidirem que no.

Això no és demagògia. Això és qüestió de prioritats. En un moment en què les arques de les administracions estan en una situació lamentable per motius diversos derivats de la crisi econòmica i de gestions polítiques passades nefastes que hem patit i patim, entenc que s’hagi de retallar en despeses que no aporten res o poc al conjunt del bé general de la societat. El que no podem és retallar en allò que és bàsic. Els poso un altre exemple: Saben quant cobren onze dels membres del CAC? (per qui no ho sàpiga: el Consell de l’Audiovisual de Catalunya, organisme inútil encarregat de vetllar per la “qualitat” dels continguts que veiem o escoltem a la TV i ràdio a Catalunya). Sous de més de 100.000 € bruts anuals. En efecte, a la pràctica més que el president del Govern Mariano Rajoy. És a dir, que 11 consellers d’un organisme inútil i innecessari ens costen a l’any més d’un milió d’euros però no ens podem permetre tenir oberts a la nit els nostres centres d’assistència primària. Vet aquí la ceguera de les retallades. Artur Mas no fica aquí la tisora, delega la tisora al conseller Ruiz per tancar ambulatoris o a la senyora Rigau per eliminar una hora a l’ensenyament públic, però les seves “estructures d’Estat” ni tocar-les.

No, no és culpa de pertànyer a Espanya com lamentablement deia una pancarta “patrocinada” per un dels partits que governen en coalició a l’Ajuntament. Pancarta que no titllaré ni d’oportunista sinó de insult amb tints hispanòfobs i fora de lloc en aquella manifestació. A la resta d’Espanya estan com nosaltres, vegin sinó a la Comunitat de Madrid. A Madrid la població afectada es mobilitza i es deixa veure i aquí no ens podem aturar ni anestesiar amb el pretext que la culpa és d’altres que no tenen competència sobre la matèria. La competència és de la Generalitat i les prioritats han d’anar canviant. Les nostres administracions, tant l’autonòmica com l’estatal, estan plenes d’organismes i càrrecs on es pot retallar abans de tocar l’últim que s’ha de tocar. En això, com en d’altres coses, tan Mas com Rajoy baden i molt.

A Ciutadans ja portem des de l’anterior legislatura denunciant tancaments d’ambulatoris o retallades en hospitals (CAP de la Marina a l’Hospitalet o l’hospital Moisès Broggi a Sant Joan Despí) mentre es dilapida diners públics en casos com els que he citat. És per això que, com a ciutadà i usuari del CAP de la Garriga, vaig a traslladar la inquietud de tots els afectats al nostre diputat a la comissió de salut, José Manuel Villegas, per a què esbrini què costa mantenir obert el CAP per les nits, què costen les ambulàncies i si realment aquestes poden ser eficaces quan la base està a Granollers. Per això estan els nostres diputats –i quan dic els nostres dic els 135 del Parlament-, per servir als seus caps que som els ciutadans del carrer, als que ens demanen el vot.

Ens hi juguem molt cada un dels ciutadans afectats indiferentment d’on vinguem, de a qui votem o representem. Arguments en tenim i és una batalla que la ciutadania afectada ha de guanyar. Jo, en tant que usuari del CAP i en tant que càrrec polític a C’s, em comprometo a aportar el meu granet de sorra en aquesta noble lluita ciutadana. Entre tots i amb voluntat ho podem aconseguir.

Angel Guillén
Portaveu C’s La Garriga

Article anteriorTendències oposades
Article següentGoverns! No espereu un senyal per salvar la sanitat pública! No sou Superherois!
Sección local del partido político Ciutadans. Secció local del partit polític Ciutadans.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.