Valoració del Ple municipal del 20 de març de 2013

0
Ciutadans_LG_logo

El Ple de dimecres passat va resultar ser dels més tranquils i ràpids dels últims mesos. La nostra valoració de cada punt l’exposem a continuació.

Primerament felicitar a Fernando Jiménez, nou regidor del PP al poble en substitució del desaparegut Rafa Puig. Desitjar-li sort de part nostra.

Sobre la gestió del centre de visitants, recollim tots els punts de vista sorgits en el Ple: de la mateixa manera que celebrem la seva existència i possibilitats de creixement, creiem que si volem que el concurs públic resulti interessant al capital privat la conjuntura econòmica actual pot resultar ser un gran fre. No obstant això, en el període de discussió de les clàusules que ara comença, estem segurs que es poden i s’han de trobar els mecanismes adequats per fer-ho.

Dels punts de l’ordre del dia referents a la modificació de les bases específiques per a la concessió de subvencions i ajuts municipals als barris i el de la modificació del Reglament del Consell Municipal de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat de la Garriga, res a dir, doncs hi estem d’acord.

En referència a la liquidació pressupostària del 2012, el regust que ens va deixar és agredolç. D’una banda celebrem tenir un Ajuntament sanejat però de l’altra ens va semblar una jugada de fer trampes al solitari el fet que el Sr. Guiu ens presentés un estalvi el que simplement és una inversió ajornada. Hi ha molta despesa sense executar i això maquilla, primer, els comptes i, segon, que alguna cosa no s’ha fet bé quan un 16% del pressupost de costos no s’ha executat. Desgraciadament no tot és veritablement estalvi.

Però des del nostre partit el que ens preocupa també, i molt, és la notícia anunciada en el Ple i que gairebé ha passat de puntetes: La Generalitat no ha pagat a l’Ajuntament de la Garriga ni un euro en tot 2012. Mentre l’equip de govern municipal i amb el suport d’altres forces polítiques que no governen han convertit alguns Plens en autèntics sermons inquisitorials contra l’Estat per incompliments per part d’aquest en matèria financera amb la Generalitat, fixant el tema com un greuge i una ofensa cap a Catalunya, gairebé no se sent una queixa als plens sobre els impagaments de la Generalitat als ajuntaments, com en aquest cas el nostre.

Ens agradaria que els mateixos que es queixen del Govern Central actuessin amb coherència i també fessin mocions instant a la Generalitat a pagar el que deu. Perquè la Generalitat mentre té diners per subvencionar mitjans de comunicació privats que li facin el joc i tenir-los a la vegada controlats, pagar sous astronòmics a Bru de Sala per dirigir tot el tema de l’Any Espriu, etc., es dedica a incomplir amb ajuntaments, farmacèutics, escoles i hospitals. Centrifugar els impagaments sempre cap a l’Estat és un exercici que no s’ajusta a la realitat. Veurem si realment hi ha valor per part d’ algun grup municipal de reclamar al govern d’Artur Mas els impagaments.

En quant a l’adhesió al manifest del Dia Internacional de la Dona, subscrivim el que va dir el regidor Porter: light no tractant els problemes reals de les dones, alhora que sobrava vincular aquest tema a les postures sobiranistes. Una mostra més de l’existència d’institucions que són de tots els ciutadans, com l’Institut Català de la Dona, que estan per servir al nacionalisme. Semblava més important el Dret a Decidir que la desigualtat en els salaris, en les possibilitats de promoció, en el reconeixement professional de les dones per posar un exemple clar.

Sobre el tema que ja va sorgir en el Ple del mes anterior pel qual La Caixa pretén que, per utilitzar l’Esplai per part de la gent gran aquests hagin d’obrir un compte en aquesta entitat, la nostra posició és clara: rectificació per part de La Caixa o retirada immediata de qualsevol tipus d’ajut públic a l’Esplai. Per això animem a l’equip municipal a que, donada l’escassa possibilitat d’èxit que sembla intuir, busqui solucions ràpides. La nostra gent gran s’ho mereix i d’aquest milió i mig d’euros que presumeix el nostre govern municipal d’haver estalviat en l’exercici anterior, una part pot anar a la creació d’una alternativa real a aquest caixa o faixa que proposa La Caixa.

Per finalitzar, en el torn de paraula del públic assistent, el nostre portaveu municipal, Angel Guillén, va formular a l’equip de govern una pregunta que ens va arribar al correu electrònic per part d’una parella d’estudiants universitaris: la possibilitat d’obrir la biblioteca municipal els caps de setmana quan hi hagi exàmens universitaris. L’alcaldessa ens va contestar que no era possible i que, en lloc d’això, en ocasions anteriors s’havia posat a disposició el Casal de Joves, de manera que als usuaris se’ls facilitava les claus i autogestionaven el local. Se’ns va dir que es tornaria a estudiar la proposta en el futur ja que, segons la Sra. Budó, va ser positiva en aquell temps.

Com sempre, us recordem que tenim dos canals oberts de comunicació amb la ciutadania en les nostres xarxes socials. En ells podeu estar informats de les nostres propostes així com interactuar amb nosaltres fent-nos arribar les vostres inquietuds.

Facebook: http://www.facebook.com/CiutadansLaGarriga

Twitter: @Cs_LaGarriga

Article anteriorL’Olímpic es complica la permanència
Article següentL’Ambulatori “Open Night”
Sección local del partido político Ciutadans. Secció local del partit polític Ciutadans.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.