La CUP de la Garriga contra el tancament del servei d’urgències nocturnes del CAP

0
CUP_la_Garriga_01

La nostra comarca està patint una davallada constant de serveis sanitaris en nuclis tan importants com Montornès o Cardedeu, i ara el de la Garriga i la seva àrea bàsica amb tots els municipis a què donava servei.

El Departament de Salut del govern de CiU encapçalat pel Conseller Boi Ruiz, i amb el beneplàcit d’ERC, ha fixat de manera unilateral per al proper 2 d’abril, segons assenyala el govern municipal de la Garriga, la data del tancament del servei d’urgències nocturnes del CAP de la Garriga, delegant l’assistència a les ambulàncies disponibles del Servei d’Emergències Medicalitzat i a l’equip d’atenció domiciliària.

Aquesta decisió cal emmarcar-la dins del procés de “reordenació” dels serveis d’urgències dels CAP de tot el territori que està dissenyant el Departament de Salut, i que a la pràctica suposarà la reducció dels serveis d’urgències als centres de sanitat pública més propers a la població catalana. El govern català continua amb la política salvatge de desmantellament de la sanitat pública, un servei públic fonamental guanyat amb l’esforç dels treballadors i treballadores durant molts anys.

Aquest tancament nocturn al CAP de la Garriga representarà un greu perjudici per a la seva ciutadania, en especial per a les persones grans o amb mobilitat reduïda i suposarà, al mateix temps, que molts veïns i veïnes de Tagamanent, el Figaró, Montmany, Cànoves, Samalús, l’Ametlla del Vallès, etc, hauran de desplaçar-se fora del seu àmbit habitual per ser atesos en cas d’urgència.

Per això, en el proper plenari municipal, el nucli de la Garriga de la Candidatura d’Unitat Popular vol formular una proposta a l’equip de govern sobre aquesta qüestió: volem demanar a l’equip de govern de l’Ajuntament de la Garriga que forci una nova trobada amb els representants del departament de Salut de la Generalitat per intentar aturar aquest despropòsit. Aquesta trobada ha de permetre l’assistència de tots aquells col·lectius afectats, com ho són els diversos agents del sector sanitari i els portaveus de  les persones afectades per les retallades. 

Un cop més, haurà de ser la lluita i la mobilització veïnal al carrer qui aturi aquest nou atac als serveis públics en general i a la sanitat pública en particular, i des de la CUP animem a participar a les concentracions i accions que s’aniran convocant al CAP de la Garriga per dir que el servei d’urgències no es mou del poble. En aquest sentit, la CUP se suma a la convocatòria de concentració avui divendres a les 20h davant del CAP.

Prou desmantellament dels serveis públics!

La sanitat pública no es toca!

Article anteriorDebat al voltant del pressupost al Ple de març
Article següentSegueix oberta la recollida de fotografies
Candidatura d'Unitat Popular de la Garriga.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.