Sense urgències nocturnes al CAP

0
ICV-EUiA

El novembre passat, juntament amb SI i el PSC, vam presentar una moció per exigir el manteniment del servei d’urgències nocturnes al CAP de la Garriga, amenaçat de tancament per la Generalitat. Finalment, el projecte del departament de salut es va aturar, però, entenent que es tractava només d’un parèntesi electoral, vam mantenir la presentació de la moció, que es va aprovar al Ple.

Dos mesos després, efectivament, i una vegada celebrades les eleccions nacionals, va tornar a plantejar-se el tancament del servei d’urgències nocturnes al CAP, i ICV va presentar una nova moció contra el desmantellament dels serveis d’urgències nocturnes dels centres d’assistència primària del Vallès Oriental, on, a banda de reiterar el que exigia la moció anterior, es demanava, textualment, que “qualsevol modificació del sistema mantingui com a àrees bàsiques d’atenció les àrees actuals existents a la comarca, i que en cap cas s’agrupin aquestes àrees per a reduir la prestació d’atenció”. La moció es va aprovar per unanimitat.

Ara se’ns informa que no només es tancarà el servei d’urgències nocturnes al CAP de la Garriga, sinó que, a més, els equips mòbils d’atenció que l’han de substituir, amb seu a Granollers, hauran de cobrir un extens territori de la comarca i un munt de municipis que farà molt difícil, per no dir impossible, donar un bon servei, i que possiblement col·lapsin més els serveis d’urgència hospitalaris.

Tots els arguments donats per justificar-ho són economicistes, i els pacients que necessiten el servei, són considerats xifres –què vol dir que el CAP de la Garriga atén 0,4 urgències per nit? Que no es tracta de persones? 0,4 x 365 = 146 urgències / any!– que expliquen una actuació inexcusable. El resultat és que, una vegada més, es retalla un servei públic de proximitat. ICV seguirem exigint que les retallades no afectin als serveis bàsics, i que els ajustaments que afecten a la vida diària dels ciutadans es facin amb el màxim consens, cercant solucions alternatives, que hi són.

Article anteriorA dues jornades pel final, Little dóna emoció a la lliga
Article següentReunió amb les entitats per la Torre del Fanal

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.