Laia Guinjoan, candidata a “Vallesana de l’Any”

0
laia_guinjoan

Un any més, i ja en van set, el periòdic comarcal El 9 Nou organitza l’elecció del Vallesà de l’Any, certamen que pretén reconèixer el ciutadà o ciutadana que “hagi fet mèrits destacats durant l’any 2012”.

D’entre els dotze finalistes, que han estat proposats per un jurat integrat per periodistes del diari i per gent d’altres àmbits, destaca la garriguenca Laia Guinjoan, responsable del Gran Recapte que el Banc d’Aliments de Barcelona ha anat organitzant des de fa quatre anys i que la darrera edició va experimentar el rècord de recaptació d’aliments.

Seran els lectors els que decidiran, a través dels seus vots, els que decidiran qui és el vallesà o vallesana de l’any, d’entre els dotze candidats:

Josep Castells, president d’Inkemia IUCT, de Mollet del Vallès; Toni Cornellas, organitzador de La Mitja Marató de Granollers, de Granollers; Ramon Daví, d’Amics del Xiprer, de Granollers; Pol Espargaró, pilot de motos, de Granollers; Francesc Estabanell, president d’Estabanell Energia, de Granollers; Eugeni Fernández, coordinador de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), de Granollers; Laia Guinjoan, responsable del gran recapte del Banc dels aliments, de la Garriga; Josep Maria Lloreda, president de KH Lloreda, de les Franqueses del Vallès; Rafa Montaña, vicepresident de l’ONG Odontologia solidària, de Granollers; Guadalupe Peñalva, ginecòloga de l’Hospital de Granollers i col·laboradora d’Oncovallès, de Granollers; Joaquim Rodríguez, ciclista, de Parets del Vallès, i Maria Dolors Sitjes, carmelita vedruna de l’Hospital de Granollers.

Així és com El 9 Nou presenta Guinjoan:

“Laia Guinjoan és la responsable del gran recapte que organitza el Banc dels Aliments de Barcelona des de fa quatre anys.

La recollida de productes alimentaris que es fa a finals de novembre en mercats i supermercats de tot Catalunya va arribar, en l’edició de 2012, a una xifra rècord: 2.727.000 quilos d’aliments com oli, llet, llegum seca, conserves de peix, arròs i pasta. El gran recapte es va començar a fer l’any 2009, en el començament de la crisi. En aquell moment es van recollir 200.000 quilos que, l’any següent, ja es van duplicar. En la tercera edició es va arribar a 1.127.000 quilos i la campanya de l’any passat va ser la que va superar totes les previsions: “Ens havíem marcat un objectiu de 1.400.000 quilos i els vam doblar!”, diu Guinjoan, satisfeta de la resposta ciutadana i parlant en nom dels més de 13.000 voluntaris que els ajuden per fer realitat aquest gran recapte.

Ara mateix, des del Banc dels Aliments de Barcelona, on a més de la Laia treballen altres 6 persones i uns dos-cents voluntaris fixos, ja estan pensant en la campanya d’aquest any 2013 i veuen que si augmenta més la recollida tindran problemes de logística i d’emmagatzament. Per això, valoren la possibilitat de fer-ne dos cada any en comptes d’un, una pràctica que ja porten a terme alguns Bancs dels Aliments establerts en molts països d’Europa. 
Guinjoan creu que la propera edició podria arribar a ser igual o més existosa que la de l’any 2012 perquè “hem anat veient que quan hi ha més crisi, també hi ha més solidaritat de la gent. Quan toca de prop, la resposta és més bona”. 

Totes les tones d’aliments recollits en el gran recapte se centralitzen en els magatzems que l’entitat té a la Zona Franca de Barcelona i després es reparteixen a 330 entitats benèfiques que tenen garanties de treballar bé. A la comarca del Vallès Oriental, per exemple, El Xiprer, de Granollers. El Banc dels Aliments de Barcelona forma part d’una fundació europea apolítica i arreligiosa que treballa en la recollida d’aliments”.

 

Article anteriorL’Olímpic empata a dos i manté les esperances de salvació
Article següentA dues jornades pel final, Little dóna emoció a la lliga
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.