Valoració del passat Ple del 27 de febrer

0
Ciutadans_LG_logo

Aprofitem novament aquest espai que ens ofereix La Garriga Digital per exposar la nostra opinió sobre el passat Ple del dia 27 de febrer.

En primer lloc, i com ja manifestàrem, lamentem profundament la mort del regidor Rafa Puig i, com no pot ser d’altra manera, faltaria més, ens unim al sentit i merescut homenatge a la seva persona per part de totes les forces amb representació al Consistori. Emotiu, sincer i proper.

Entrant de ple en el que va ser el Ple ordinari, tornem a remarcar l’escassetat de públic assistent un cop més a la Sala de Plens. La política municipal, per la seva proximitat, hauria d’interessar al ciutadà i participar dels plens ja sigui com a espectador o com a actors en el torn de preguntes. En conseqüència, mentre la situació no canviï incidirem en aquest punt, en que cal engrescar al poble garriguenc venir al ple.

Sobre la subvenció a l’EMAD, la nostra posició òbviament és favorable però ens preocupa que pel fet que entren amb “efecte retardat” (aquesta corresponia al curs anterior). Correm el risc que un any, per culpa de les retallades, no vingui aquests diners des de la Generalitat i llavors el que ara són suposicions o conjectures com mostraven PSC i ICV, pot esdevenir un greu problema.

Dels punts referents a l’ús per a la cessió o lloguer d’equipaments municipals, el de modificació dels llocs de treball de l’Ajuntament i el de gestió de residus de paper i cartró d’origen comercial amb el Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental, res a objectar.

En el punt de l’ordre del dia que va tractar sobre l’augment dels preus del servei municipal de taxi, estem d’acord amb l’augment, sobretot pels elevats costos del carburant els quals graven especialment a aquest sector. Només cal assenyalar que el carburant ha pujat en un any al voltant del 10% el seu preu. Així doncs, ens sembla apropiada, com dèiem, la reivindicació.

I així com estem d’acord amb aquesta pujada, rebutgem de ple la proposta d’augment de tarifes feta per SOREA i ens sumem a la unanimitat del Ple municipal. Lamentem que, com a municipi, poc podem fer excepte elevar la nostra protesta als ens competents en la matèria. Tanmateix, som poc optimistes que la pujada no acabi sent repercutida.

En l’apartat mocions, per un moment va semblar que no en tindríem cap de caràcter identitari, d’aquestes que tant agrada a certs grups municipals inserir en cada Ple, però veurem que no va ser així del tot.

En la valoració del Ple del mes de gener, davant del degoteig de mocions de caràcter sobiranista, trobàvem a faltar que les forces polítiques de l’Ajuntament no presentessin alguna vegada una moció contra la corrupció, autèntica xacra de la nostra societat i segona preocupació dels espanyols segons el baròmetre del CIS. Doncs ens alegrem que el PSC hagi “agafat el guant” i presentés una moció amb mesures sota el seu criteri regeneradores i encaminades a combatre la corrupció. Però d’altra banda des de la nostra secció local trobem la moció en algun aspecte contradictòria amb qui la presentava, ja que demanava processos de primàries per tots els partits i ho feia justament un partit que encara ha estat incapaç de realitzar un gran procés de primàries per elegir candidat a la Generalitat. Però benvinguts siguin al grup dels que ja tenim certa tradició en processos de primàries a aquest sa procés d’elecció de candidats. D’altra banda trobem la moció molt superficial que no va aprofundir en aspectes clau per fer-la del tot creïble. Vam tenir la sensació que es va aprovar més per “quedar bé” davant un tema que és un escàndol social que no perquè realment es creguessin les forces polítiques presents al Consistori la mateixa. Per això les “incomoditats” manifestades per alguns partits.

Nosaltres, com alternativa, els proposaríem l’estudi de la nostra proposta de pacte anticorrupció i per la transparència política recollida en 12 mesures que poden consultar a la web del nostre partit http://www.ciudadanos-cs.org o a la nostra pàgina a Facebook.

Sobre la segona moció presentada pel PSC per prioritzar la lluita contra la desocupació i la millora de la qualitat de vida, creiem que li ha faltat una mica més de concreció, també. Això, com no, va ser aprofitat per les forces sobiranistes presents al Consistori per donar la culpa de tots els mals als “de sempre” sense el més mínim indici d’autocrítica cap al govern de la Generalitat. Una moció que no pretenia anar pel camí de declaració sobiranista va acabar per ser rebutjada precisament per no reflectir el que per a alguns és el veritable culpable de la situació socioeconòmica que vivim a Catalunya, obviant que no és que a la resta d’Espanya s’estigui millor. Demanarem en els pròxims dies al PSC local que ens enviï una còpia per tenir una opinió més formada sobre el que proposaven.

Referent a la moció en contra de la reforma de les administracions locals que pretén dur a terme el govern del PP, creiem que certament cal aquesta reforma però no en com vol el PP: estem d’acord en alguns punts, en desacord en d’altres i trobem a faltar certs aspectes. Durant aquest mes explicarem detalladament en un article que publicarem en aquest digital el nostre posicionament davant aquest tema.

Al voltant de la moció en contra de la pràctica del fracking, nosaltres rebutgem aquesta pràctica. El passat dia 6 de març el nostre grup presentà al Parlament una proposta de comissió d’estudi d’aquesta tècnica, la qual ha estat votada a favor per totes les forces progressistes del Parlament i tirarà, en conseqüència, cap endavant.

En el torn de preguntes del públic, el nostre portaveu local, Ángel Guillén, va aprofitar l’ocasió per preguntar a l’equip municipal el motiu pel qual s’havia deixat de fer, al nostre entendre, la publicació al web municipal del detall dels pressupostos municipals del 2012 i 2013, doncs no apareixia en el lloc habilitat per a aquest fet, així com el motiu pel qual es van deixar de publicar les actes dels Plens. Agraïm l’explicació que ens va donar el Sr. Perales sobre el tema de les actes i la resolució de la no publicació dels pressupostos que es va solucionar pocs dies després.

Per acabar, una preocupació a la qual ens sumem, creiem que totes les forces polítiques garriguenques tinguin o no representació municipal. L’última pregunta de la nit la va fer una persona gran afectada perquè La Caixa obliga a la nostra gent gran a fer-se un compte corrent en aquesta entitat si volen poder entrar al Casal d’Avis, fet nou, perquè fins aleshores no era necessari. Atès que l’Ajuntament corre a càrrec de part de les despeses del Casal, esperem que en les properes setmanes s’arribi a una entesa amb l’entitat bancària de manera que s’eviti la condició sine qua non per accedir-hi i que ha estat imposada.

I ja per últim, com sempre dir-li a la ciutadania que tenim dos canals oberts a les xarxes socials on poder deixar-nos les seves propostes i interactuar amb nosaltres en tot allò en que creguin que podem ajudar.

Facebook: http://www.facebook.com/CiutadansLaGarriga

Twitter: @Cs_LaGarriga

Article anteriorS’inaugura una exposició de Conxa Sisquella al mateix taller de l’artista
Article següentNou lot de partitures de Sancho Marraco per a la Fundació Maurí
Sección local del partido político Ciutadans. Secció local del partit polític Ciutadans.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.