Comunicat de l’alcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó, davant la proposta de reforma de l’administració local

0

Davant la proposta de reforma de l’administració local del govern espanyol l’alcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó, manifesta:

1. Que l’avantprojecte de llei representa un atac frontal contra el principi d’autonomia local reconegut per la Carta Europea d’Autonomia Local, la Constitució Espanyola i l‘Estatut d’Autonomia. Un cop més el govern del PP interpreta el marc jurídic a la seva pròpia conveniència i demostra un desconeixement absolut de la realitat municipal, especialment en els petits i mitjans municipis.

2. Que hi ha un clar intent de l’Estat espanyol per criminalitzar el món local davant la ciutadania, quan els ajuntaments tan sols generen el 4% del dèficit públic i el 14% de la despesa de tot l’Estat i, per contra, són els responsables de la majoria de polítiques de proximitat.

3. Que l’Estat espanyol falseja i menysprea la tasca i dedicació que realitzen els representants polítics del món local. L’avantprojecte de llei insulta ajuntaments com el de la Garriga exigint racionalitat quan, per exemple, regula a 7 el màxim de dedicacions exclusives dels regidors. Al nostre consistori tan sols hi ha tres regidors a mitja jornada i un a jornada completa. De la mateixa manera, l’Ajuntament de la Garriga no disposa de cap càrrec eventual mentre l’avantprojecte de llei en permet fins a dos. Un recent estudi de CCOO reflecteix que a la Garriga el cost total de l’equip de govern representa 8,76 € per habitant i any, un dels índex més baixos de la comarca del Vallès Oriental en poblacions d’una certa magnitud. No acceptarem cap mena de persecució política contra el que és precisament el nivell més amateur del sistema polític de l’estat.

4. Que els ajuntaments han fet mans i mànigues per afrontar serveis imprescindibles per a la ciutadania com la salut, l’educació i les polítiques socials i ara l’Estat espanyol pretén amb un cop de força esborrar la tasca de cohesió social realitzada durant molts anys. Fa la impressió que darrera del debat de les competències dels ajuntaments i la racionalització de la despesa hi ha una clara intenció de destruir tot allò que han construït els ajuntaments democràtics.

5. Que s’imposa de manera immediata la necessitat d’una regeneració democràtica a tots nivells impulsada precisament des del món local. I s’imposa encara amb més urgència la necessitat que el poble català exerceixi el seu dret a decidir i articuli amb llibertat i plenitud el seu propi camí a través de la independència. L’Estat espanyol agita un cop més la pau social i política que els homes i dones del nostre país s’han guanyat a pols i davant aquesta realitat ens toca dir prou.

 OAMC

 

Article anteriorLa I Duatló de Carretera de l’Ametlla, passa per la Garriga
Article següentLa Segona Fira de la Botifarra, encara millor que la primera
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.