Valoració del passat Ple del 30 de gener

0
Ciutadans_LG_logo

Ciutadans la Garriga té intenció de donar el seu punt de vista a tota la ciutadania de la Garriga sobre els plens municipals a partir d’aquest any 2013 aprofitant l’oportunitat que ens brinda La Garriga Digital. Que avui no tinguem representació al Consistori no ens pot impedir que no aportem les nostres idees al debat municipal.

El primer Ple de l’any ens deixa una sensació preocupant que ja es ve arrossegant de plens anteriors: l’escassetat de públic, de ciutadans de la Garriga que no assisteixen al plenari. Només quan hi ha algun tipus de conflicte laboral, veïnal o un “festí” independentista la sala trenca el seu fred ambient. Potser aquesta sigui una reflexió que hauríem de fer tots, el perquè una política tan de proximitat com la municipal no aconsegueix atraure públic als nostres plens i una major participació. No és disculpable que hi hagués tot un Madrid-Barça a les 9 del vespre ja que com hem dit, sol ser tònica habitual. Segurament la tasca de Ràdio Silenci ajudi a que el que es cou a cada Ple arribi a molts més garriguencs, però ens sembla del tot insuficient.

Dit això, analitzem alguns dels punts de l’ordre del dia.

Del punt 3 ens congratulem de l’aprovació de la subvenció rebuda per l’escola bressol i l’Escola de Música en un moment on el govern Mas o, millor dit, el govern Junqueras a l’ombra, retallen en estat de benestar culpant a l’enemic fàcil (Madrid) mentre gasten quantitats ingents de diners en innecessàries estructures d’Estat com consells comarcals o subvencions a mitjans de comunicació amics.

Del punt 4 sobre la imposició de sanció a l’empresa Gespa alguna cosa creiem que falla quan ja ens estem familiaritzant en els plens amb les sancions per incompliments contra aquesta concessionària del servei de neteja. Ens costa entendre, com a altres grups municipals, com en el curt recorregut d’aquesta companyia a la Garriga ja hem tingut tantes incidències. La resolució “amistosa” a la qual s’ha arribat entre ajuntament i empresa concessionària ens sembla un signe de debilitat de l’equip de govern ja que, una reducció de la sanció de més del 75% no ens la fan als ciutadans ni quan ens multen per alguna sanció de trànsit i la paguem quasi immediatament. Així doncs, si els ciutadans malgrat la nostra bona voluntat no tenim aquests descomptes, no entenem com el govern municipal sí arriba a aquests acords amb empreses concessionàries per molt que ens digui l’Alcaldessa que ens hem de portar bé perquè tenim 8 anys de concessió. Enfoca malament la Sra. Budó, doncs qui ha de començar a fer bé les coses és a qui es contracta i no el contractant, el qual ja ha establert prèviament les “regles del joc”. Estarem vigilants i esperem que les aigües tornin al seu curs.

Sobre el punt 5, poc a ressenyar al que creiem és una unanimitat al poble: el desastre del projecte de Can Tarrés, infrautilitzat, sense perspectives de dinamització i, a sobre, costant diners a tots els garriguencs. La solució a la que s’ha arribat és la menys dolenta i per això la compartim sense oblidar que durant anys serà un dels enclavaments a resoldre.

Voldríem ara només fer una petita puntualització sobre el punt 10 de l’ordre del dia pel qual s’aprovava el pla econòmic financer a un any de conformitat amb la llei d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera del Govern Central. La puntualització és l’ús esbiaixat i victimista que fan forces com SI o ICV, com si la imposició de la mesura fos feta ad hoc contra Catalunya. No és cert, ja que aquesta mesura afecta tots els ajuntaments que estiguin en la mateixa situació que el nostre en la resta d’Espanya. Per tant demanem s’enfoqui les coses com són. Crítica, la que calgui, però no parlem d’imposicions que semblen fetes només contra Catalunya perquè són del tot falses.

Respecte el punt 12, que girava entorn de l’aprovació d’una moció en defensa del Corredor Mediterrani i la millora de Rodalies, el nostre partit ja s’ha posicionat inequívocament i repetida en favor que es promocioni aquesta línia de ferrocarril bàsica per a la vertebració d’Espanya i de capital importància a nivell logístic. Com no podia ser d’altra manera, lamentem la utilització, de nou esbiaixada, d’alguns grups municipals. Especialment un fet que creiem que no s’ajusta a la realitat, quan el Sr. Perales d’Acord, manifestà que l’obra no s’havia fet perquè no interessava a Madrid. L’obra no s’ha fet fins ara per motius que no són els del clàssic victimisme centralista i que per espai i temàtica no serà aquí i ara on abordarem. Si amb els lobbys de governs del PP a València, Múrcia, diputacions andaluses no s’ha tirat endavant segurament no sigui perquè Madrid ho veta. Aquest passat dijous hem conegut la licitació del tram Castellbisbal Vila-seca per part de Foment. La UE aposta clarament per aquest eix i som optimistes que malgrat la crisi que suportem en els pròxims anys serà una realitat.

Arribats al torn de les mocions vam tornar a caure en un clàssic de les mocions del nostre Ajuntament. Mocions “brindis al sol” on es voten aspectes per als quals o no ens són propers, o no en tenim competències o només serveixen per satisfer els desitjos onírics de les forces sobiranistes del nostre poble. Un cop més, vam tenir l’enèsima moció de signe sobiranista. Una moció que atempta contra l’ordre constitucional, com va remarcar el Sr. Puig, el mateix ordre que permet als seus propugnadors ocupar la seva regidoria a l’Ajuntament però que semblen oblidar sempre. Gairebé vint minuts de discussió; sí, vint minuts (la discussió més llarga de la tarda) d’un tema que no està entre les màximes prioritats de la ciutadania i que no resoldrà, ni de lluny, la nostra crisi econòmica i tot el que comporta, ni la corrupció política tan en boca de tots aquests dies per citar dos dels problemes que realment preocupen a la ciutadania i que podem veure en totes les enquestes fetes. Durant 20 minuts assistírem una vegada més a la utilització propagandística i interessada per part de l’equip de govern municipal de la Casa de Tots (l’Ajuntament) a favor de la causa sobiranista. Compartim la ressenya sobre això que va fer el Sr. Valiente del PSC per més que la Sra. Budó digués que no era així. Només cal llegir la declaració per adonar-se’n el que es busca de manera partidista i, fins cert punt, manipuladora, disfressant una declaració del que no és. Compartim també amb els socialistes el que és una tònica ja en la política catalana: en fer declaracions i proclames sobiranistes es triguen 24 hores però en resoldre els problemes reals de la població s’allarga en el temps. Tot i això lamentem que amb tot l’ exposat pels socialistes aquests no votessin en contra com sí va fer el 75% del grup parlamentari socialista al Parlament de Catalunya i actuessin novament, creiem, moguts pels complexos que una part dels membres d’aquest partit tenen a Catalunya amb el nacionalisme. Lamentem també les inoportunes paraules del Sr. Perales, novament distingint entre bons i dolents. Remuntar-se a la Guerra Civil 75 anys després no creiem que sigui la millor manera d’afrontar el futur. Una pèrdua de temps que va derivar en retrets innecessaris. Encara que es vulgui negar per part de les forces sobiranistes la fractura social s’anirà fent cada vegada més evident i els promotors d’aquest sobiranisme ja s’encarreguen de decidir qui són bons o mals catalans. En el Ple ho vam veure quan els membres de Solidaritat interpel·laven als socialistes perquè votessin a favor d’ aquesta moció.

Sobre aquest tema de les propostes sobiranistes, la pregunta que ens fem des de C’s la Garriga és si no hi ha veritablement un govern a l’ombra en aquest Ajuntament. Un govern mogut per l’AMI i l’ANC. Aquestes associacions demanen i l’Ajuntament atorga sense miraments. Ni per un minut es pensa si els seus actes poden ferir la sensibilitat d’una part important de la població de la Garriga. Esperem i desitgem que un dia aquestes associacions demanin incloure en els plens de la Garriga mocions de condemna a la corrupció política: Palau, ITV, Pretòria, Mercuri… en tenim tants i tan a prop… Mentre això arriba (si és que arriba), li demanem al Consistori que actuï com a ens neutral davant els processos de caràcter identitari. Entre mocions de territori català lliure, estelades a l’entrada del poble, cartells també a l’entrada, estelades gegants a la façana de l’Ajuntament o estelada penjant del balcó del Consistori a la Festa Major, s’està pervertint la Casa de Tots que no és ni de lluny la masia d’uns quants.

Per finalitzar, el nostre apunt sobre el Plec de la mobilitat del carrer Banys: si és cert que hi ha un informe de sinistralitat, faria bé el Sr. Esteban de presentar-lo públicament perquè tots els habitants del poble coneguem els nostres punts negres viaris. Però també incidir en què, si com bé diu el Sr. Esteban el trànsit pel passeig ha augmentat, caldria repassar si la senyalització i l’asfalt d’aquest es correspon a les necessitats actuals, ja que ens temem que és francament millorable.

Sense més, aprofitem els nostres dos canals de comunicació oberts amb la ciutadania en les nostres xarxes socials perquè ens facin arribar tot allò que estimin oportú i dins de les nostres possibilitats extraparlamentàries puguem dur a terme.

Facebook: http://www.facebook.com/CiutadansLaGarriga

Twitter: @Cs_LaGarriga

Article anteriorComunicat de Solidaritat Catalana per la Independència la Garriga
Article següentHissen la bandera estelada a una de les entrades de la Garriga
Sección local del partido político Ciutadans. Secció local del partit polític Ciutadans.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.