La Joventut Socialista de la Garriga endega la campanya “#JoVullSerRei”

0
jovullserrei_01_3

Els darrers temps estem patint una crisi econòmica greu que està recaient principalment sobre les famílies. Cada vegada veiem com ens retallen els sous i puja més el preu de la vida.

En els darrers pressupostos de l’Estat em pogut veure com minvaven les partides corresponent a serveis socials com l’educació i la sanitat, eliminant beques escolars, pujant les de matriculacions universitàries, tancant serveis hospitalaris, augmentant llistes d’espera o pujant el preus de medicaments per malalties cròniques, entre d’altres.

Tot i que aquests pressupostos generals han disminuït un 6,3%, en un principi la Casa Reial havia disminuït la seva partida un 4%, menys que la reducció general. Tot i això, en els darrers dies, han aparegut notícies que faran que aquesta minoració sigui inferior al 4%, com per exemple, que la Casa Reial recupera la paga extraordinària per l’any 2013, fet que no es contemplava en els pressupostos aprovats.

Considerem aquest un fet greu, ja que les xifres de l’atur que hi ha actualment són cada vegada més preocupants, i els pocs treballadors i treballadores que encara tenen un lloc de treball, veuen com els seus sous són retallats i les seves pagues extres congelades o eliminades.

També, davant dels casos de corrupció que estan apareixent relacionats amb alguns membres de la Casa Reial, ens mostrem perplexes. Ningú que no estigui net, dóna exemple de transparència i pot demanar l’acompliment de la legalitat a cap persona.

Des de la Joventut Socialista de la Garriga primer volem manifestar el nostre compromís per lluitar per la instauració d’una democràcia moderna seguint l’exemple de molts països d’Europa i del món, que no es regeixen per un sistema monàrquic, sinó que ho fan per un sistema més democràtic.

Instem a la Casa Reial a donar exemple a tots els ciutadans i ciutadanes, rebaixant la seva partida com a mínim en el percentatge que es baixa els Pressupostos de l’Estat, és a dir un 6,3%

Instem a la Casa Reial a eliminar les possibles pagues extraordinàries que puguin cobrar tots els seus membres de forma immediata.

Instem a la Casa Reial a col·laborar amb la justícia per tal d’aclarir tota la vinculació d’alguns dels seus membres amb el cas NOOS, i que durant el temps que duri tot el procés judicial, i en el cas que es demostri la culpabilitat d’alguns dels seus membres, se’ls hi retirin els privilegis que puguin tenir per el desenvolupament de les seves tasques. Des de la Joventut Socialista de la Garriga, iniciem avui una campanya on comparem els privilegis de la Casa Reial amb la realitat que vivim els ciutadans i ciutadanes. Uns privilegis que entenem que s’han d’abolir i que no corresponen a la realitat que vivim al territori.

Joventut Socialista de la Garriga

Article anteriorHissen la bandera estelada a una de les entrades de la Garriga
Article següent“L’Esplai” de la gent gran, per a tothom
Agrupació dels Socialistes de la Garriga

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.