Montserrat Nebrera, nova professora de la FUMH

0
montserrat_nebrera

Dimarts dia 29 van tenir lloc a la Garriga dues conferències de la Dra. Montserrat Nebrera, professora de Dret Constitucional. En la primera, a dos quarts de set de la tarda i en el marc de l’Aula de la Universitat a l’Abast, va parlar de Poder i política a través del cinema de masses (Caminant per Màtrix), en una sessió molt amena durant la qual es van projectar algunes seqüències cinematogràfiques que il·lustraven els arguments de la professora. Segons ella el cinema de masses, majoritàriament nord-americà, ha estat capaç de conrear i transmetre un seguit de missatges que li han permès la cohesió de la nació enfrontada als enemics externs (certs o inventats), i la identificació d’un determinat tipus de lideratge polític, basat en una certa idea de poder, de la llibertat individual i de la responsabilitat.

A les 9 del vespre va participar en la tercera edició de la Tribuna Universitària de la FUMH amb un sopar col·loqui a l’entron del tema La política, entre el relat dels partits i les necessitats de la gent. La professora Nebrera, es va demanar si quan el President Maragall proposà la reforma estatutària, intuïa una necessitat ciutadana o fugia cap endavant. Segons ella, el President Mas planteja el mateix dilema amb el dret a decidir i la independència, i va acabar interrogant-se sobre qui som, què volem, i quin preu estem disposats a pagar pels nostres somnis? En la seva dissertació i col·loqui posterior va articular un discurs clarament sobiranista, compartit per una majoria dels assistents, entre els quals, molts advocats i empresaris i també alguns polítics de tota la comarca. Va tancar l’acte l’alcaldessa de la Garriga.

A l’inici de les dues conferències, el director de la Fundació va presentar la Dra. Montserrat Nebrera com a nova professora de la FUMH atès que, segons va dir, pensa sotmetre a l’aprovació del seu patronat una proposta de curs que la Sra. Nebrera realitzaria a la Garriga i simultàniament a la seu de Barcelona el proper mes de maig sobre el tema “Poder i lideratge com a missatges del cinema de masses“. Segons el director, l’activitat docent de la Sra. Nebrera a la Garriga tindrà continuïtat, i va manifestar que amb motiu del 10è aniversari de la FUMH durant els propers mesos s’incorporarien a la Fundació diversos professors de primera línia que aniria presentant durant en propers actes.

Fundació Universitària Martí l’Humà

Article anteriorL’Ajuntament presenta el projecte “La Garriga Rural”
Article següentDebat entorn el sobiranisme al Ple municipal de gener
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.