Parlem amb els responsables de “El Informer de la Garriga”

0
rumor-evangelize

En un article de la setmana passada vàrem parlar del fenomen “Informer” i de la pàgina de Facebook que s’havia obert a la Garriga per parlar de xafarderies del poble –sempre de forma anònima- que en molt poc temps ha aplegat més de 750 seguidors. Avui, doncs, ja han passat deu dies des de la creació de El Informer de la Garriga i hem volgut parlar amb els seus administradors en una entrevista, si més no, diferent a les que acostumem a fer.

La Garriga Digital.cat: Qui sou? Qui administra aquesta pàgina?

El Informer la Garriga: Som dos amics universitaris de diferents graus.

LGD: Com va sorgir la idea de fer un Informer centrat en la Garriga?

EIG: La idea va sorgir de veure la multitud d’Informers que estaven sortint i, ja que a la Garriga no n’hi havia cap, vam pensar que podria ser divertit provar-ho.

LGD: Òbviament, vosaltres podeu veure qui us envia tots els missatges que després publiqueu de forma anònima. La gent ja se’n refia d’explicar els seus secrets més íntims a uns desconeguts?

EIG: No ho sabem… nosaltres no ens en refiaríem, però és curiós com de forma exponencial van arribant coses i clar, per descomptat que nosaltres i l’emissor som els únics que sabem de qui són. Dóna certa sensació de poder, això sí (riuen).

LGD: Quants missatges diaris rebeu?

EIG: Podem rebre uns deu missatges diaris tranquil·lament. Algun dia més, algun dia menys.

LGD: Heu de censurar alguns d’aquests missatges perquè es passen de la ratlla? Quin criteri seguiu?

EIG: En censurem algun i d’altres ens semblen insignificants i tampoc són publicats. El nostre criteri principal és que no siguin ofensius i… una mica al nostre gust. Hi ha gent que s’intenta publicitar a si mateix o coses similars i normalment això ho ometem.

LGD: En tan sols deu dies heu aconseguit més de 750 seguidors. Quines expectatives teniu amb la pàgina?

EIG: Home, creiem que podem arribar perfectament al miler de seguidors si li donem “vidilla”, però més enllà d’això no ens plantegem res.

LGD: En alguns centres escolars catalans les xafarderies de The Informer se n’han anat de les mans i, inclús, han acabat en denúncies. Què en penseu? Què fareu per evitar que això passi a la vostra pàgina?

EIG: No creiem que amb el nivell de les nostres publicacions es pugui arribar a una denúncia ni molt menys. Confiem en el civisme de la gent però precisament ja hem comentat que censurem algun missatge ofensiu, tot i que  pràcticament no n’hem rebut cap, de manera que això es mantingui com a plataforma d’entreteniment, diversió, humor i xafarderia “amistosa”.

LGD: Hi ha alguna anècdota que vulgueu compartir amb nosaltres?

TIG: Com que només nosaltres coneixem la identitat de l’Informer, fa uns dies vam ser còmplices d’una broma a un amic, juntament amb d’altres que no tenen ni idea que nosaltres som els administradors de la pàgina. Va ser divertit veure com enviaven el missatge i saber exactament on el trobaríem… (riuen) Ningú ho sap pas, que fem això. No hi dediquem pràcticament temps, però mentre estàs connectat al Facebook és un extra d’entreteniment.

Article anteriorLa Garriga instal·larà aquesta setmana una estelada a una rotonda
Article següentFem-ho d’una manera nova, però com abans (Sobre la gestió de l’espai públic)
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.