L’Ajuntament presenta el projecte “La Garriga Rural”

0
garrriga_rural

Aquest matí s’ha presentat el projecte La Garriga Rural, que consta d’una sèrie d’iniciatives que es faran al llarg dels propers dos anys per posar en valor i promocionar els actius rurals del municipi. Aquest primer any l’Ajuntament hi destinarà 20.000 €.

L’alcaldessa de la Garriga Meritxell Budó ha presentat el projecte acompanyada del regidor de Cultura, Albert Benzekry, amb una nodrida presència de la pagesia garriguenca entre el públic de l’acte, celebrat al pati de Can Nualart. Segons Benzekry, històricament els dos actius que han promocionat el municipi han estat el termalisme i el modernisme, tant en la vessant turística com en la més didàctica dirigida als habitants de la Garriga. En contraposició a aquest fet, el projecte La Garriga Rural vol situar l’agricultura i la ramaderia locals, a més de l’entorn natural, en un primer pla.

El projecte, que compta amb la col·laboració tant de membres de la pagesia garriguenca com de diverses associacions, preveu accions tan diverses com fer difusió del patrimoni rural als centres educatius del municipi, la creació de nous itineraris turístics al poble o l’establiment d’un grup de recerca històrica que publiqui un llibre sobre la transició de la Garriga rural a l’actual.

Segons l’alcaldessa, aquest projecte pretén promocionar el municipi i la professió de pagès, i vol establir com a part de la identitat del poble la seva pagesia i la relació amb l’entorn rural, afegint aquests trets a d’altres àmpliament promocionats tals com el termalisme o l’arquitectura modernista. El projecte implica a totes les àrees de l’Ajuntament i suposa no tan sols l’organització de multitud d’activitats i iniciatives, sinó també la consolidació i ampliació d’altres que ja estan en marxa, com la propera Fira de la Botifarra del 16 i 17 de febrer, que es podria ampliar per a incloure una selecció més diversa de productes autòctons garriguencs. 

Text i fotografia: Marc Bellmunt

Article anteriorEl grup garriguenc Tetuà, té nou videoclip: “Ja venim!”
Article següentMontserrat Nebrera, nova professora de la FUMH
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.