Enfront el paternalisme, participació i transparència

0
SI_logo_LG_02

El dia 30 de gener hi haurà Ple a l’Ajuntament. Dijous 24, hi haurà Junta de Portaveus. El dimarts 22, a les 11:35 h., hem rebut un e-mail amb l’Ordre del Dia amb onze punts. Divendres 25 rebrem com a regidors de l’oposició la documentació pertinent i, a partir d’aquell moment, disposarem de cinc dies per a treballar-ne els diversos temes, la major part dels quals ja estaran cuinats, és a dir, sense la menor possibilitat d’incidir-hi… I si ens queixem, o votem en contra d’algun dels punts, ens renya l’Alcaldessa perquè no hem fet la feina. Vol que anem al racó de pensar perquè no ens hem portat bé?

Així és gairebé impossible fer política municipal. Les estructures actuals de funcionament estan fetes perquè els equips de govern facin i desfacin, ja sigui amb aquesta conducta obstruccionista, o bé a través de decrets d’alcaldia quan convé no fer gens de soroll.

Creiem en les comissions de treball, però que siguin comissions de participació real de tots els partits i de les entitats a fi que els regidors puguem recollir tots els granets de sorra possibles per millorar els projectes. Les opinions són menys bones si no són de l’equip de govern? Participació no és explicar i prou. Els temes no poden arribar cuinats al Ple. El més greu de tot és que aquest mal funcionament orgànic és endèmic, i fa que tota l’acció de govern quedi monopolitzada en quatre persones (tres de les quals, a mitja jornada), més una munió de tècnics municipals, privats la major part del temps de la presència dels responsables polítics… Tot plegat és un ensopec a la participació dels regidors a l’oposició i, en definitiva, a la conducció eficient dels afers públics a la Garriga.

Per tot plegat, d’una banda defensem les Comissions de treball com una eina bàsica, i de l’altra, insistim en la figura d’un gestor municipal, capaç de potenciar les estructures de funcionament, així com la feina dels treballadors de l’Ajuntament. La resposta, senyora Alcaldessa, no són els coordinadors, de qui amb prou feines n’hi ha notícia a les dependències municipals entre el personal. La resposta és millorar les formes i la informació interna, per tal que la premsa no sigui la millor font d’informació per als regidors que no formem part de l’equip de govern.

Volem aportar: no ens renyi, i doni’ns en canvi l’oportunitat de participar en la construcció del nostre poble.

Secció Local de Solidaritat per la Independència de la Garriga

Article anteriorEl fenomen “Informer” ja ha arribat a la Garriga
Article següentRessenyem les pel·lícules d’aquesta setmana al cinema Alhambra
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.