La Garriga commemora el 74è aniversari dels bombardeigs

0
Bombardeig_la_Garriga

El gener de l’any 1939, no fa pas tant, la Garriga va patir un ferotge bombardeig que va sacsejar la vida del municipi. Enguany, un any més, diversos actes que tindran lloc entre el divendres 25 de gener i l’1 de febrer commemoraran aquests fatídics fets, començant per l’exposició a la sala Andreu Dameson de Catalunya bombardejada, aquest mateix divendres a les 20 h.

Aquesta mostra és un homenatge a les més de 5.000 víctimes mortals catalanes durant aquells bombardeigs indiscriminats de les aviacions alemanya i italiana durant la Guerra Civil. L’exposició, produïda pel Memorial Democràtic, explica amb imatges, textos i objectes originals les devastadores conseqüències dels atacs entre la població civil. A la Garriga, la inauguració de Catalunya bombardejada comptarà amb una visita guiada i un pica-pica pels assistents.

Subterrànies. Sobreviure entre bombes és una visita guiada teatralitzada a l’interior del refugi antiaeri de l’estació, prevista com a segon acte d’aquesta commemoració dels bombardeigs de l’any 39. Aquest espectacle, amb música, guió i ambientació creats especialment per l’ocasió, pretén explicar i contextualitzar les experiències viscudes a la rereguarda, així com la construcció dels refugis i l’organització de pobles i ciutats. Tot plegat serà a les 17 i les 19:30 h. sense necessitat de pagar entrada, tot i que per a poder-ne gaudir cal reservar plaça prèviament. Es pot fer a través de patrimoni@ajlagarriga.cat o al 93 860 50 50 (extensió 1321).

Per últim, divendres dia 1 de febrer els periodistes Eloi Vila, autor del llibre Cartes des del front, i Pep Mas, director d’El 9 Nou del Vallès Oriental, conversaran en un acte titulat Històries humanes de la guerra, a partir de les 20 h. a la sala Andreu Dameson. El col·loqui, obert a tothom, girarà entorn del drama que es va viure durant la Guerra Civil, amb multitud de famílies afectades per la marxa dels homes al front.

Article anteriorCesc Gay presenta aquest divendres a l’Alhambra el seu últim film
Article següentEl garriguenc Arnau Duran guanya el campionat de Catalunya de bàdminton
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.