Els plafons d’informació turística, disponibles en altres idiomes gràcies als codis QR

0
codi_QR1

L’Àrea de Patrimoni de l’ajuntament de la Garriga es va proposar la posada en valor i la socialització del patrimoni i la història del poble com a repte destacat d’aquesta legislatura i la darrera actuació que han fet en aquest sentit ha estat la renovació dels continguts i els dissenys dels faristols de la plaça de l’església i de la de Can Dachs.

Alhora, bo i aprofitant aquesta actualització, s’ha inclòs en aquests faristols un sistema de codi QR que permet traduir els seus continguts a qualsevol idioma per, d’aquesta manera, ampliar de forma considerable el públic objectiu d’aquests punts clau de la Garriga. De fet, també s’ha inclòs la tecnologia de codis QR a les estacions d’interpretació de l’Illa Raspall i de la Doma, als visors del Passeig i de la plaça Santa Isabel i al del refugi antiaeri de l’estació.

El codi QR (Quick Response Code, codi de resposta ràpida) és un sistema per emmagatzemar informació en una matriu de punts o un codi de barres bidimensional. Per accedir a la informació continguda o encriptada en un QR-code és necessari un dispositiu digital de captura d’imatges (ex: càmera de fotos d’un mòbil, webcam…) i un software específic lector de qr-codes. Els tres quadrats de les seves cantonades permeten detectar la posició del codi al lector. El codi QR té l’avantatge de poder emmagatzemar molta informació, ser petit i ràpid d’escanejar. Aquest codi de barres en 2 dimensions (codi matriu) pot emmagatzemar fins a 7089 caràcters numèrics, 4296 caràcters alfanumèrics o 2953 octets. El codi de barres tradicional només pot emmagatzemar de 10 a 13 caràcters.

(Informació explicativa dels codis QR extreta de la Viquipèdia)

CODI_QR2

Article anteriorL’Ajuntament impulsa iniciatives per a recuperar el passat rural de la Garriga
Article següentC’s La Garriga en contra de la moció en defensa del model d’escola catalana
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.