Els plafons d’informació turística, disponibles en altres idiomes gràcies als codis QR

0
125

L’Àrea de Patrimoni de l’ajuntament de la Garriga es va proposar la posada en valor i la socialització del patrimoni i la història del poble com a repte destacat d’aquesta legislatura i la darrera actuació que han fet en aquest sentit ha estat la renovació dels continguts i els dissenys dels faristols de la plaça de l’església i de la de Can Dachs.

Alhora, bo i aprofitant aquesta actualització, s’ha inclòs en aquests faristols un sistema de codi QR que permet traduir els seus continguts a qualsevol idioma per, d’aquesta manera, ampliar de forma considerable el públic objectiu d’aquests punts clau de la Garriga. De fet, també s’ha inclòs la tecnologia de codis QR a les estacions d’interpretació de l’Illa Raspall i de la Doma, als visors del Passeig i de la plaça Santa Isabel i al del refugi antiaeri de l’estació.

El codi QR (Quick Response Code, codi de resposta ràpida) és un sistema per emmagatzemar informació en una matriu de punts o un codi de barres bidimensional. Per accedir a la informació continguda o encriptada en un QR-code és necessari un dispositiu digital de captura d’imatges (ex: càmera de fotos d’un mòbil, webcam…) i un software específic lector de qr-codes. Els tres quadrats de les seves cantonades permeten detectar la posició del codi al lector. El codi QR té l’avantatge de poder emmagatzemar molta informació, ser petit i ràpid d’escanejar. Aquest codi de barres en 2 dimensions (codi matriu) pot emmagatzemar fins a 7089 caràcters numèrics, 4296 caràcters alfanumèrics o 2953 octets. El codi de barres tradicional només pot emmagatzemar de 10 a 13 caràcters.

(Informació explicativa dels codis QR extreta de la Viquipèdia)

CODI_QR2

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.