La Garriga Digital

Benvinguts a un #noupaís

Recentment, l’Estat espanyol, que paradigmàticament persisteix a mantenir Catalunya i la resta dels Països Catalans arrelats a ell encara que els rebutja i nega la llengua i la cultura pròpies –com ha fet sempre històricament-, està entestat a fer callar aquells que volem fer de la nostra terra un país lliure, socialment just i amb dignitat. No sembla que vulguin reconèixer un dret que arreu dels països avançats i democratitzats del món és una primícia bàsica: el dret a decidir d’un poble. Quan es tracta de democràcia (la nostra única arma) l’Estat al qual estem lligats sempre ha girat l’esquena fent veure que ja confeccionava la seva democràcia, i ja és hora de denunciar aquest fet al món. Els continus atacs a la nostra llengua com la darrera “llei Wert” han de cessar, per deixar lloc a un mandat democràtic que inclogui a tothom que vulgui viure amb nosaltres, fent cas omís d’uns suposats problemes que alguns polítics espanyols i la cambra mediàtica volen fer veure que estan presents al nostre país, tant per tema cultural com lingüístic. Alcem el cap i diguem clar i alt que aquests problemes, a un país civilitzat com el nostre, no existeixen.

Volem donar la benvinguda a tots aquells ciutadans catalans a un nou projecte de país que per sort cada dia que passa esdevé més realitzable, gràcies a tantes iniciatives com la Manifestació històrica de l’Onze de Setembre convocada per l’ANC, a un país il·lusionat per aquest moment històric i perquè, si volem, podem emergir cap a un univers tan ampli que ens permeti demostrar les nostres capacitats en el seu sentit més ampli. Som conscients que el camí no serà pas fàcil, i que un cop superat encara s’hauran d’arreglar moltes altres coses, però també estem convençuts que la independència ens donarà moltes possibilitats per ajudar la nostra gent a tirar endavant. Un cop allà mai oblidarem la lluita social que sempre ha caracteritzat la formació de les JERC i Esquerra Republicana. Sabem que no podran res davant d’un poble unit, alegre i combatiu.

Benvinguts a un #noupaís naixent on no ens haurem de qüestionar l’origen de cadascú per a tractar-lo com un més de casa, benvinguts a un lloc on no es repudiarà mai ningú per la llengua que parli, benvinguts a un país que sempre us acollirà perquè tots junts fem pinya cap a un futur més digne i socialment just. Deixeu-vos abraçar, esteu convidats a viure als Països Catalans.

Martí Guallar, JERC la Garriga / Països Catalans, principat de Catalunya, 7 de desembre del 2012

Exit mobile version