Benvinguts a un #noupaís

0

Recentment, l’Estat espanyol, que paradigmàticament persisteix a mantenir Catalunya i la resta dels Països Catalans arrelats a ell encara que els rebutja i nega la llengua i la cultura pròpies –com ha fet sempre històricament-, està entestat a fer callar aquells que volem fer de la nostra terra un país lliure, socialment just i amb dignitat. No sembla que vulguin reconèixer un dret que arreu dels països avançats i democratitzats del món és una primícia bàsica: el dret a decidir d’un poble. Quan es tracta de democràcia (la nostra única arma) l’Estat al qual estem lligats sempre ha girat l’esquena fent veure que ja confeccionava la seva democràcia, i ja és hora de denunciar aquest fet al món. Els continus atacs a la nostra llengua com la darrera “llei Wert” han de cessar, per deixar lloc a un mandat democràtic que inclogui a tothom que vulgui viure amb nosaltres, fent cas omís d’uns suposats problemes que alguns polítics espanyols i la cambra mediàtica volen fer veure que estan presents al nostre país, tant per tema cultural com lingüístic. Alcem el cap i diguem clar i alt que aquests problemes, a un país civilitzat com el nostre, no existeixen.

Volem donar la benvinguda a tots aquells ciutadans catalans a un nou projecte de país que per sort cada dia que passa esdevé més realitzable, gràcies a tantes iniciatives com la Manifestació històrica de l’Onze de Setembre convocada per l’ANC, a un país il·lusionat per aquest moment històric i perquè, si volem, podem emergir cap a un univers tan ampli que ens permeti demostrar les nostres capacitats en el seu sentit més ampli. Som conscients que el camí no serà pas fàcil, i que un cop superat encara s’hauran d’arreglar moltes altres coses, però també estem convençuts que la independència ens donarà moltes possibilitats per ajudar la nostra gent a tirar endavant. Un cop allà mai oblidarem la lluita social que sempre ha caracteritzat la formació de les JERC i Esquerra Republicana. Sabem que no podran res davant d’un poble unit, alegre i combatiu.

Benvinguts a un #noupaís naixent on no ens haurem de qüestionar l’origen de cadascú per a tractar-lo com un més de casa, benvinguts a un lloc on no es repudiarà mai ningú per la llengua que parli, benvinguts a un país que sempre us acollirà perquè tots junts fem pinya cap a un futur més digne i socialment just. Deixeu-vos abraçar, esteu convidats a viure als Països Catalans.

Martí Guallar, JERC la Garriga / Països Catalans, principat de Catalunya, 7 de desembre del 2012

Article anteriorEl Centre de Visitants endega la iniciativa “Regala cultura!”
Article següentExitosa presentació del llibre “La Doma, retaule dels garriguencs”

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.