Jordi Llimargas i Pepo Segura presenten el llibre “La Doma, retaule dels garriguencs”

0
La_Doma_retaule_dels_garriguencs

L’associació La Garriga Secreta presenta aquest Nadal la seva cinquena aportació en forma de llibre a la història i patrimoni arquitectònic garriguenc, des que va veure la llum l’exitós La Garriga Secreta I, fa quatre anys. Es tracta d’un treball a quatre mans de l’historiador Jordi Llimargas i el fotògraf Pepo Segura que gira al voltant de l’església de la Doma i el seu cementiri, explorant la relació dels domers –els dos rectors que s’hi alternaven setmanalment en el culte- amb els habitants del poble, així com també examina l’evolució de la construcció de la pròpia església o els detalls del seu retaule gòtic, de finals del segle XV, dedicat a Sant Esteve, patró de la Garriga.

Les més de 130 fotografies que il·lustren aquest nou llibre n’inclouen una trentena d’antigues i inèdites, rescatades d’arxius, fons particulars i entitats, així com amb d’altres fotografies comparatives que acaben aportant una visió d’allò més completa de tot el conjunt, recorrent tots els racons de l’església més emblemàtica del poble. A més, diverses il·lustracions i onze plànols del recinte, units a una primera part del llibre que recorre el cementiri, fan d’aquesta completíssima actualització de la història escrita per Josep Maurí, benefactor de la Doma, un llibre imprescindible per als prestatges garriguencs.

Pepo_i_Jordi_a_la_DomaLa presentació del treball de Llimargas i Segura tindrà lloc el proper dissabte dia 15 de desembre a l’Auditori de l’Escola Municipal de Música, a les 18:30 h., i es completarà amb una visita guiada a la Doma l’endemà diumenge a les 11 del matí. Amb una edició d’allò més acurada, es podrà adquirir per 19 euros en la seva versió de tapa rústica i per una mica més en la seva edició de luxe, de tapa dura. Tot plegat, amb un atractiu format quadrat de 21 per 21 centímetres i 168 pàgines a color.

La Doma, retaule dels garriguencs, ha estat possible també gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de la Garriga i està dedicat a Dani Soler, membre de La Garriga Secreta que també va ajudar a fer realitat aquest llibre, mort el passat mes d’agost.

 

Article anteriorNeix la coral de l’ANC la Garriga
Article següentPresentació del llibre “Lliures o morts”, divendres a la Fundació Maurí
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.