Les JERC plantaran cara

0

Ahir vam conèixer el contingut d’un projecte de llei que pretén acabar amb la immersió lingüística al Principat i acabar d’arraconar la nostra llengua al País Valencià i a les Illes Balears.

Davant d’aquesta situació d’intent de genocidi lingüístic per part de l’estat espanyol, el jovent independentista dels Països Catalans, plantarem cara i no permetrem que se surtin amb la seva i extingeixin la nostra llengua.

Una llengua amb més de 1.000 anys d’història i eix vertebrador de la identitat nacional del nostre poble, dels Països Catalans, que no havia rebut atacs similars des de la seva prohibició el 1715 en el Decret de Nova Planta firmat per Felip V o durant la dictadura franquista.

Estem a l’espera de conèixer les mobilitzacions que tindran lloc arreu del nostre país per mostrar el nostre rebuig al genocidi cultural i lingüístic que pretén portar a terme el govern del PP que compta amb majoria absoluta al Govern de Madrid.

Exigim al govern en funcions de la Generalitat que defensi amb tots els seus mitjans el sistema actual d’educació en català que ha quedat legitimat pels seus resultats acadèmics des de la seva implantació i fem una crida a la població dels Països Catalans a la desobediència civil, a no abaixar el cap davant d’un dels majors atacs a la nostra llengua i al conjunt del nostre poble.

També volem mostrar el nostre absolut suport a la manifestació que el proper 15 de desembre recorrerà els carrers de Castelló de la Plana per celebrar l’aniversari de les Normes de Castelló, que van establir les bases del valencià actual. Perquè el valencià és el català de les terres del sud, perquè som un sol poble.

Tenim pressa, molta pressa. Insubmissió i independència!

No podran res davant d’un poble unit, alegre i combatiu; a les aules dels Països Catalans en català!

Secció local JERC – La Garriga. 4 de desembre del 2012, Països Catalans

Article anteriorAvís als lectors
Article següentLa Festa de la Llum dóna pas al Nadal a la Garriga

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.