La gent no ha abaratit el somni

0
esquerra_catsi_rgb

Benvolguts garriguencs,

en primer lloc, gràcies per la vostra participació a les eleccions del passat 25 de novembre. Cal igualment felicitar els vencedors dels comicis, CiU, i també fem extensiva la nostra felicitació als amics de la Candidatura d’Unitat Popular pel suport obtingut tan al poble com al país, havent aconseguit representació al Parlament de Catalunya, i a Iniciativa per Catalunya-Verds pel notable increment del vot que han tingut. Volem transmetre a Solidaritat Catalana per la Independència tot el nostre reconeixement i escalf, i el coratge per a continuar l’honorable lluita que han encetat.

Després de la sorpresa dels resultats, es constata que l’electorat ha respost a la crida del president Mas amb una veu decidida per la plena sobirania de Catalunya. Ho haurem de fer amb determinació i des de la pluralitat i el consens, tal com Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) va vaticinar durant la campanya. Els electors ens demanen que no abaratim el somni, i la gent que encapçala Oriol Junqueras assumeix aquest encàrrec des de la capacitat que li dóna la representació obtinguda al Parlament. La secció local de la Garriga agraeix especialment els electors que han dipositat la confiança en la nostra candidatura, 1.527 vots que signifiquen passar del 8% al 18% dels escrutinis, gairebé un miler més respecte les eleccions del 2010, amb una participació més elevada en aquesta ocasió.

Dèiem a l’inici de la campanya que la convocatòria d’unes eleccions convencionals, ni referèndum ni gran coalició, reobririen cicatrius dins del sobiranisme encara no prou cauteritzades quan veníem de l’eufòria col·lectiva de l’Onze de Setembre. El retrat de les urnes mostra un país plural i un sobiranisme descosit -com l’unionisme-, i per això cal que recosim i fem bons repunts al projecte independentista. Es tracta de relligar la nostra gent en tots els àmbits: institucional, econòmic i social.

Ara tindrem l’ocasió i el deure d’actuar com un país normal, on les diferents forces contraposaran interessos i sensibilitats, però que hauran de mostrar unitat i determinació en la construcció nacional. Més intensament que un país normal, perquè Catalunya ha de fer el gest de sublevació necessari per reivindicar la categoria d’estat. I les urnes han demostrat que està llesta per aquesta crisi.

Sobretot cal construir un nou discurs nacional, un nou llenguatge. Perquè el vot explícitament unionista també s’ha reforçat i ara és palès un país més confrontat. Cal ampliar el “nosaltres”, i aquesta és la veu que sentim els que seguim l’Oriol Junqueras des de fa temps. Ara és l’hora que la seva música arribi més enllà d’on ha arribat fins ara.

A la Garriga, el missatge d’aquestes eleccions porta la secció local d’Esquerra a reforçar més el compromís i el suport al projecte d’Acord Independentista de la Garriga, perquè creiem que aquesta agrupació ha de ser el punt de trobada i l’eina dels garriguencs amb ganes de sumar idees i propostes per al poble. Catalunya ha posat un preu elevat al somni i això ens esperona i ens fa forts.

 

Oriol Ramon

President secció local la Garriga

Esquerra Republicana de Catalunya

Article anteriorUn Ple contra la violència masclista i els desnonaments
Article següentS’obre la participació a l’Avantprojecte de Pressupost Municipal pel 2013

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.