La voluntat del poble…

0
Frederic_Moreno_02

Així ho demanava l’eslògan de CIU i el poble s’ha expressat en les urnes. Avui tothom es pregunta si ha estat un suïcidi d’en Mas. Així ho sembla pels resultats. En altres eleccions tothom parlava que s’havia guanyat, ara potser hem de dir que s’ha perdut amb aquests resultats. El poble no hi li ha fet confiança, més aviat sembla que ha perdut la que tenia al 2010. En alguns àmbits catalanistes es posa en dubte la seva capacitat de liderar la futura majoria que ha de governar els propers 4 anys. Qui ha donat una lliçó de democràcia ha estat el poble català anant a votar.

El  l’endemà de les eleccions ens preguntem què pot passar amb el nou govern de la Generalitat de Catalunya. Quin o quins partits entraran al govern?

Un govern de majoria absoluta CIU + ERC? No ho crec. Després de l’experiència del tripartit, que ERC vulgui tornar a perdre l’oportunitat de ser el líder de l’oposició ara que és el segon partit amb escons del país… Mirarà de fer pactes i sobretot, el que sembla és que  la ciutadania ha volgut, donant el seu vot, demanar l’acceleració del procés cap la independència. Això sí, intentant evitar més retallades. Només es podria entendre aquesta aliança si CIU pensés accelerar el procés per poder convocar unes noves eleccions. Vi vol governar en minoria, Mas serà com Moisès a la travessia del desert.

En un hipotètic govern de CIU + PSC és difícil que puguin conviure els independentistes de CIU amb els federalistes de PSC. Potser alguns d’Unió i para de comptar.
Seria el darrer intent de suïcidi de Mas.

La resta de possibilitats són inexistents, no veig cap sortida amb el PPC ni C’s, ni tampoc la incorporació d’ICV en cap fórmula de govern amb CIU, i menys un govern de concentració nacional.

La premsa espanyola ha recalcat el fracàs de Mas tot i haver guanyat les eleccions. Segons la premsa estrangera la força del vot independentista en aquestes eleccions passa de  86 (2012) a 87 (2012). Tenim clar que ens espera una legislatura històrica. Podrem fer la convocatòria del referèndum per la independència, o sigui, exercir el dret a decidir? Amb la composició del Parlament català pot fer-se una proclamació unilateral d’independència? La clau la tenen tots els partits soberanistes. Els propers dies veurem com es desenvolupen els esdeveniments, però avui ens sorprèn l’actitud dels polítics convergents, que sembla que més que guanyar unes eleccions les han perdut. Han d’aixecar l’ànim si no volen perdre més ells, i probablement també el país, sinó compta amb la corresponsabilitat de la resta dels partits.

La Garriga no ha estat l’excepció. CIU ha perdut en percentatge de vots, del 47’75 % (2010) ha passat a 41% el 2012, per tant, també ha demostrat una pèrdua de confiança amb Mas.

Article anteriorOh! Sorpresa!
Article següentAgraïments i valoració de les eleccions
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.