Joel Joan presentarà la pel·lícula “Fènix 11·23” al cinema Alhambra

0
cartell_gran

El proper dilluns dia 3 de desembre a les 20:30 h. l’actor, director de cinema i president i fundador de l’Acadèmia del Cinema de Catalunya, Joel Joan, serà present a la presentació al cinema Alhambra de la Garriga de la pel·lícula “Fènix 12·23“, film que ha dirigit conjuntament amb en Sergi Lara, que també serà present a l’estrena.

Aquesta pel·lícula, escrita per Albert Plans i per Hèctor Hernández i que s’ha pogut produir, en part, gràcies al micromecenatge, està basada en un fet real, el de l’Eric Bertan, un adolescent que a la tardor de l’any 2004 va enviar un seguit de correus electrònics a diferents empreses, tot demanant-los l’etiquetatge en llengua catalana dels seus productes.

L’Èric va enviar aquest correus en nom de l'”Exèrcit del Fènix” -exèrcit fictici aparegut a una de les novel·les de Harry Potter-, i va tenir com a resposta la “visita” de trenta guàrdies civils provinents de Madrid a casa seva i l’inici d’un llarg procés en contra seu, acusat de terrorisme informàtic, en la que ha estat una de les actuacions més sui generis de la lluita antiterrorista de l’Estat espanyol.

Sinopsi oficial:

“A la tardor de l’any 2004, Èric Bertran, un nen de 14 anys, crea un web inspirat en Harry Potter i l’Orde del Fènix per defensar la llengua catalana. Una nit, trenta guàrdies civils de la brigada antiterrorista de Madrid irrompen a casa seva i l’acusen de terrorista informàtic. El seu crim: enviar un correu electrònic a una cadena de supermercats demanant l’etiquetatge en català.”

Article anteriorCap nen i cap nena sense una joguina
Article següentEscenari de transicions
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.