La Presidenta de la FUMH, nova membre del Consell de la Informació de Catalunya

0
teresa_freixas

La Dra. Teresa Freixes, Presidenta de la Fundació Universitària Martí l’Humà i Catedràtica de Dret Constitucional de la UAB s’encarregarà de vetllar per l’ètica professional periodística al nostre país. Freixes, experta en drets fonamentals i igualtat de gènere, serà una dels consellers del Consell de la Informació de Catalunya, l’òrgan d’arbitratge encarregat de vetllar pel compliment del Codi Deontològic del Col·legi de Periodistes de Catalunya, creat l’any 1992.

Teresa Freixes té una experiència contrastada que ha estat clau per ser escollida com a membre del prestigiós Consell. Experta de la Comissió Europea, del Parlament Europeu i del Consell d’Europa, Freixes ha participat en la preparació del Tractat d’Amsterdam, la Carta dels drets fonamentals de la Unió Europea, la Constitució Europea i el Tractat de Lisboa. Així, la Senior Expert de l’Agència de Drets Fonamentals de la UE i del Institut Europeu per a la Igualtat de Gènere i Catedràtica de Dret Constitucional i Catedràtica Jean Monnet at personam de la UAB, compartirà el deure de jutjar les transgressions de l’ètica periodística amb experts en diferents camps, des de juristes, fins a periodistes, professors d’ètica o sociòlegs. Entre els seus nous companys, en destaquen noms com Salvador Alsius, Mercè Ibarz i Magda Oranich.

 

El Consell de la Informació de Catalunya permet a qualsevol persona o entitat presentar una queixa si creu que ha estat víctima d’una informació lesiva i que no respecta l’ètica periodística per part d’un periodista o mitjà de comunicació. Un cop feta l’audiència de les diferents parts en conflicte, el Consell emet un acord que serà inclòs en els seus informes anuals. Al ser un òrgan d’autoregulació del sector, els seus dictàmens i recomanacions són de caràcter moral i no preveuen sancions.

FUMH

Article anteriorComunicat de SI de la Garriga
Article següentLes varietats locals d’horta a la Garriga, a la darrera conferència del cicle “Pedres, aigua i terròs”
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.