No abaratim el somni

0
esquerra_catsi_rgb

“No abarateixis el somni, que és com l’estel que hi ha al fons del camí”. Un cop més, manllevem versos a Lluís Llach per donar veu a l’instant que vivim. De no abaratir el somni, d’això tracten les eleccions del 25 de novembre, perquè el poble català acaba de cridar amb alegria i civilitat que la independència és el camí d’esperança amb el que vol superar el “present tan difícil i esquerp” (crisi econòmica i ofec institucional).

Des d’aleshores els ciutadans hem assumit la responsabilitat de fer possible el que semblava impossible. Axí doncs, la qüestió oberta és com abastarem l’estel que hem brodat a la bandera, com vendrem el nostre somni. Hi ha moltes raons per votar Esquerra Republicana el porper 25, però totes es poden resumir en evitar el que hem fet massa cops els catalans, i que ja no volem ni podem fer més: abaratir nosaltres mateixos el nostre preu. Oriol Junqueras té clar que no hem d’acceptar més “renúncies mediocres”, no fos cas que ens puguem permetre explicar “la història dempeus”. L’objectiu és que arribis al final sense haver-te de “donar per menyspreu tu mateix”.

Malgrat que patim “amenaces innobles amb la fam i el tronar dels canons” (escrit el 1983!), hem d’estar disposats a “conviure la misèria, però ha de ser sense engany, dignament”. Més que res, perquè quedar-nos on som significa instal·lar la misèria, econòmica i moral, al nostre camí.

Esquerra Republicana de Catalunya no abaratirà el somni d’una Catalunya que vol ser Estat europeu; no plantejarà preguntes ambígües al referèndum d’autodeterminació; no es plantejarà mantenir la submissió a la corona espanyola; no aprofitarà la propera legislatura per fer més retallades als serveis socials bàsics; no escatimarà res per formar millor els nostres joves i incentivar la recerca; no ofegarem més la gent que treballa i la que dóna feina; no ens agenollarem davant de les classes dirigents.

Esquerra Republicana de Catalunya, amb Oriol Junqueras al capdavant, sap quin és el preu del somni. Per això demana als ciutadans tenir el grau més alt de força, perquè el seu compromís amb la nostra gent és esdevenir el soci més fiable del poble de Catalunya per avançar cap a la independència, i al mateix temps serà una alternativa econòmica i social a tot allò que representen CiU i PP, perquè som el partit que està més a prop dels emprenedors, dels empresaris, dels autònoms i dels treballadors, i no tenim servituds amb els anomenats empresaris del lobby del Pont Aeri, culpables en bona part del punt on hem arribat. “El viure a voltes té el preu de dir prou”.

No, no abaratirem el somni “mai més”. Ens comprometem a “refer els signes”: la transformació de l’economia i la recuperació dels nostres drets socials al mateix temps que posem fil a l’agulla pel naixement de la República Catalana. L’estat propi és el camí i l’eina per a una societat més justa i més pròspera. I depèn de vosaltres que no el veiem tan “al fons”.

Article anteriorBon inici de temporada del futbol sala femení sènior de l’AEE Manuel Blancafort
Article següentprova

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.