Sobre la vaga general

0
Frederic_Moreno_02

Després de la manca d’èxit de participació del sector dels autònoms en la vaga d’avui (es xifra en un 20% i jo vaig manifestar a VOTV que podríem considerar positiu entre un 30% i 40%), a continuació indico els motius de les entitats convocants del sector autònom per convocar la vaga:

La Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC – UGT de Catalunya), l’Associació de Transportistes Agrupats Condal (ASTAC CONDAL), la Federació Sindical de Treballadors Autònoms Dependents – CCOO (FS TRADE-CCOO), el Sindicat del Taxi de Catalunya (STAC), la Taula d’Autònoms de Catalunya (TAC) i Unió de Pagesos han manifestat la seva adhesió a la convocatòria de vaga general del 14 de novembre.

1. El rebuig de les polítiques pressupostàries restrictives del Govern de l’Estat, que porten de manera progressiva a desmantellar els sistemes de protecció i cohesió social. Unes polítiques que castiguen l’economia productiva, el treball autònom i el consum, amb mesures com l’augment de l’IVA o de les retencions dels ingressos per treball, mentre s’amnistia als defraudadors.

2. El rebuig de les polítiques pressupostàries restrictives del Govern de la Generalitat de Catalunya que, juntament amb les retallades dels serveis socials bàsics, porten de manera progressiva a desmantellar els sistemes de protecció i cohesió social, a més de repercutir negativament en l’activitat econòmica i en l’ocupació. L’efecte directe d’aquestes polítiques en el col·lectiu del treball autònom està a la vista: a Catalunya, la Seguretat Social ha perdut 59.664 autònoms i autònomes cotitzants des del 31-12-2007 fins al 30-09-2012.

3. L’exigència de continuar desenvolupant l’Estatut del Treball Autònom perquè faciliti la millora de les condicions de treball i de vida dels autònoms i, en particular, de modificar urgentment aquesta llei per garantir i tutelar l’exercici dels drets dels autònoms econòmicament dependents, davant les empreses i administracions que els contracten i que no volen reconèixer la seva condició.

4. La reivindicació de continuar la millora de la protecció social dels autònoms i la seva progressiva equiparació en drets i obligacions amb la de tots els treballadors, com el de una prestació per cessament d’activitat digna i a la que no sigui gairebé impossible d’accedir.

5. La demanda de polítiques actives de suport i plans de reconversió per a sectors del treball autònom durament castigats per la crisi com, entre d’altres, el transport, la construcció, el comerç familiar o l’agricultura i la ramaderia.

6. L’exigència als governs central i autonòmic que garanteixin l’accés al crèdit dels autònoms, empreses i famílies, com a element bàsic per contribuir a la creació de treball i de riquesa, i que condicionin els ajuts a les entitats financeres al compliment d’aquest objectiu.

Article anteriorSeguiment de la vaga general a la Garriga
Article següentLa I Fira d’Entitats Esportives de la Garriga, el 18 de novembre
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.