El 26 de novembre serem els mateixos

0
esquerra_catsi_rgb

La confiança és un factor clau a l’hora d’anar a votar. L’elector vol que la candidatura escollida traeixi el mínim el que s’ha pregonat abans de les eleccions. Aquest és el vot útil. Molts de vosaltres, doncs, el que us pregunteu ara és què farà l’endemà de les eleccions el partit que teniu la intenció de votar.

Esquerra Republicana de Catalunya es presenta a aquestes eleccions amb la satisfacció que els reptes immediats del país coincideixen amb els fonaments de la proposta programàtica del partit, ja des de fa molt de temps: la independència i les polítiques de progrés per sortir de la crisi econòmica. Per tant, ens oferim als electors com la proposta menys infal·lible de totes. Per dir-ho en positiu, la més fiable. Justament ho diem amb coneixement de causa, perquè hem tastat el preu de la desconfiança de la gent i n’hem pagat la penitència.

Però en aquest històric 2012 la truita s’ha girat completament i ara garantim la independència i l’acarament de la crisi, que pensem afrontar posant èmfasi en l’economia productiva, és a dir, donant suport i potenciant el capital més valuós del país: els nostres treballadors, els nostres emprenedors, les nostres classes mitjanes. El context actual, el suport massiu i explícit dels catalans al que són als objectius d’Esquerra, ens aplana el camí que vàrem començar el 1989 amb la inclusió de la independència com a prioritat programàtica d’Esquerra Republicana de Catalunya. Som els únics que hem incorporat literalment les demandes de l’ANC (Assemblea Nacional Catalana) al programa electoral.

¿Cal que parlem dels diferents discursos, eufemismes, girs i contradeclaracions que emanen de Convergència i Unió? Cal que recordem que tot allò que afirma Pere Navarro no triga ni 12 hores a ser desacreditat pels seus? Cal entrar en el joc de donar suport o no a un projecte d’independència en funció de si es fan certes polítiques, tal com fa ICV?

El president i candidat Oriol Junqueras ho té clar i ho diu sense mitges tintes. ERC es posarà al costat dels que encetin el camí cap a la independència: “Si Mas vol iniciar de debò el procés cap a l’estat propi, es pot refiar més d’Esquerra que no pas de socis com Duran i Lleida”.

La gent de l’Esquerra Nacional volem que les dues primeres forces del Parlament tinguin com a objectiu la independència. Esquerra treballarà per l’Estat propi amb tothom. No pot ser que un Parlament que ha de fer història tingui com a segona força el PP d’Alicia Sánchez-Camacho, absolutament contrària al projecte nacional dels catalans, o en un altre cas un grup en ple debat intern com el que encapçala Pere Navarro. Per això estem convençuts que podem ser depositaris de la vostra confiança. El 26 de novembre serem els mateixos i farem el que els votants ens hauran demanat.

 Oriol Ramon

President secció local la Garriga

Esquerra Republicana de Catalunya

Article anteriorReunió sobre l’ampliació de la Reserva de Biosfera del Montseny
Article següentEl comerç garriguenc engega la campanya “Quedem Dissabte Tarda”

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.