Li diuen matrimoni… i ho és!

0
logo_psc

El dimarts el Tribunal Constitucional va avalar la Llei que reconeixia la unió de parelles homosexuals amb els mateixos drets i deures que la unió de parelles heterosexuals.

Aquesta Llei va néixer com una de les promeses del primer mandat del Govern presidit per Jose Luís Rodríguez Zapatero, que va prometre equiparar els drets i deures dels ciutadans i ciutadanes de la nostra societat, per fer legal una normalitat.

Aquesta llei aprovada al 2005 ha permès que fins ara, 50.000 persones a tot l’Estat espanyol poguessin contraure matrimoni, cosa que fins aquell moment no estava contemplat i no se’ls hi permetia.

El Partit Popular, buscant rèdit electoral i intentant donar resposta a una part del seu electorat més conservador, va decidir fer campanya rebutjant el dret a contraure matrimoni per part de qualsevol ciutadà. Així, a part de sortir al carrer per defensar el seu model de família i interpretant que la Constitució donava per fet que el matrimoni havia d’estar format per una parella heterosexual, va fer que presentessin un recurs al Tribunal Constitucional, perquè entenien que aquesta llei vulnerava la Constitució.

Anys després de la interposició d’aquest recurs, el TC ha decidit desestimar el recurs del Partit Popular i, per tant, declarar la validesa d’aquesta unió matrimonial, mal pesi a alguna part de la societat més retrograda.

Des del PSC de la Garriga, no podem deixar de sentir-nos partícips en aquest sentit, de la gestió feta i d’haver aconseguit aquest dret de la societat actual i que ha estat gràcies a la oportunitat i la confiança que els ciutadans i ciutadanes van donar a un govern progressista i d’esquerres.

També volem reconèixer la tasca en la defensa de la igualtat dels drets i deures dels ciutadans i ciutadanes del govern Zapatero. Tot i que reconeixem (i així ho van expressar les urnes) que es van cometre certs errors, també s’ha de reconèixer que també es van fer coses molt bé i aquesta exemplifica una bona gestió. No fem com altres partits que davant de les gestions encertades s’apunten ells la bona gestió i no reconeixen els avenços socials duts a terme pel govern Zapatero. Cosa que si que fan amb algunes polítiques desencertades.

Volem aprofitar, també, per a felicitar als molts ciutadans i ciutadanes que han vist reconeguts amb aquesta nova llei els seus drets i deures davant de la societat i que ara veuran com aquesta mateixa societat els reconeix com a matrimoni.

 

Article anteriorBoletaires! Quan sortiu a la muntanya tingueu present aquests consells:
Article següentSense votar
Agrupació dels Socialistes de la Garriga

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.