La FUMH s’estrena a Barcelona… i a la Garriga torna a omplir el Patronat

0
FUMH_a_BCN_i_LG_nov_2012

Al cèntric Palau Pignatelli, propietat del Reial Cercle Artístic de Barcelona, ha tingut lloc dilluns dia 5 de novembre la inauguració de la nova seu de la Fundació Universitària Martí l’Humà a la capital catalana, a la sala-teatre dels Atlants, plena de gom a gom.

Després que el president del Reial Cercle Artístic, Sr. Fèlix Benz, donés la benvinguda a la Fundació Universitària, van prendre la paraula la presidenta de la FUMH, Dra. Teresa Freixes que va agrair l’hospitalitat  del Reial Cercle i va exposar diversos aspectes de les activitats que la càtedra Jean Monnet de Dret Constitucional Europeu ha previst realitzar en aquells espais. A continuació, el director de la Fundació, Sr. Santiago Cucurella, va presentar la coordinadora territorial de la FUMH a Barcelona, Sra. Alícia Ríos, que va fer una breu exposició dels propers cursos que la FUMH ofereix a la capital. En representació de l’ajuntament de Barcelona, el regidor Jordi Portabella va donar la benvinguda a la ciutat a la FUMH i va cloure l’acte la Dra. Maribel Pendàs, que va pronunciar la conferència Martí l’Humà, darrer rei del casal de Barcelona.

Per altra banda, l’endemà, dimarts dia 6, l’escriptora Patrícia Gabancho, coneguda tertuliana dels mitjans de comunicació i articulista de diversos diaris, va omplir amb 220 persones el Teatre el Patronat de la Garriga, on parlà de L’autonomia que ens cal, similar títol que el del seu darrer llibre (L’autonomia que ens cal és la de Portugal).

Com a fet singular cal destacar la notable afluència dels nous inscrits de l’AUA menors de trenta anys, fet que demostra que el tema del dret a decidir a Catalunya interessa a persones de totes les franges d’edat. També hi va assistir un grup d’alumnes de l’IES Vil·la Romana de la Garriga interessats per aquesta qüestió.

Alguns dels assistents van comentar a la sortida la frase que l’Albert Om, ponent de la setmana passada, va adreçar al consistori: “si el conferenciant de la setmana vinent em supera a mi, pel que fa a nombre d’assistents, no he de tenir enveja sinó admiració, perquè aquesta és la manera més confortable d’entendre la vida”. Doncs bé, ha estat per poc, però la Sra. Gabancho ha reunit aquest dimarts més públic que el Sr. Om.

Es dóna la circumstància que les conferències d’enguany estan sent les que registren més participació d’assistents des dels inicis de l’Aula de la Universitat a l’Abast de la FUMH, la qual cosa demostra la gran predisposició que tenen els ciutadans de la Garriga de participar en activitats culturals del poble.

Facebook de la FUMH

Article anteriorLa Garriga es prepara per un cap de setmana a ritme de swing
Article següentTrobada de polítics i professionals de serveis socials del Vallès a la Garriga
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.