Pedres, aigua i terròs: cicle de conferències sobre el patrimoni local

0
Pedres_aigua_i_terrs

El proper divendres 9 de novembre a les vuit del vespre, Can Raspall acollirà una nova xerrada del cicle “Pedres, aigua i terròs: cicle de conferències sobre el patrimoni local”. En aquesta ocasió, l’historiador Jaume Oliver oferirà la xerrada “El rec monar i altres recs històrics garriguencs”, en què parlarà de la importància històrica del regadiu a la Garriga.

En un dels pobles de la comarca on els espais agrícoles irrigats tenien més importància, la gestió i els aprofitaments de l’aigua eren de vital importància, i durant molts segles han marcat les relacions entre cases i famílies, el dia a dia de l’administració política o, fins i tot, l’evolució urbanística del poble. En aquest sentit, a la xerrada es descobriran els secrets d’infraestructures hidràuliques que han esdevingut elements principals del patrimoni i la història del municipi –el rec monar- i també es posarà el focus sobre d’altres recs i aprofitaments hidràulics de menor envergadura però que, d’una manera o altra, han condicionat i format part de l’evolució històrica de la Garriga.

 

El cicle sobre patrimoni local seguirà el proper 30 de novembre amb la conferència “Conservació de varietats locals d’horta a la Garriga: situació actual i perspectives de futur”, que anirà a càrrec de l’ambientòleg Jordi Puig. L’acte es farà a la mateixa hora i lloc.

La primera activitat del cicle va tenir lloc el passat 25 d’octubre en el marc dels actes d’inauguració de la nova senyalització de la vil·la romana de Can Terrers amb la xerrada “Últimes aportacions de l’arqueologia al coneixement de la vil·la romana de Can Terrers”, a mans de l’arqueòleg Ivan Salvadó,

Les tres xerrades programades formen part de les jornades #Living Heritage! Viu la recerca en Patrimoni Cultural, organitzades per l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural.

OAMC

Article anteriorDavid contra Goliath
Article següentEl Govern segueix escanyant l’autònom
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.